Topmusici hoofdact Duke op het Diemerplein

DIEMEN De Cubaanse pianist Ramon Valle en de Nederlandse zangeres Denise Jannah zijn de hoofdact op het jazzfestival Duke op het Diemerplein dat wordt gehouden op zondag 2 juni. Het is de zesde editie van dit festival dat gelijktijdig op het Diemerplein wordt georganiseerd met het culinaire evenement Smakelijk Diemen.

Het jazzfestival Duke op het Diemerplein werd voor het eerst georganiseerd in 2014, veertig jaar na het overlijden van Duke Ellington, de belangrijkste jazzcomponist aller tijden. Het festival richt zich op het spelen van de muziek van Duke Ellington door allerlei muziekgroepen. Die formule is een succes. Het festival wordt elk jaar beter en trekt steeds meer bezoekers.

Sponsoren

Het festival wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Diemen, winkeliersvereniging Diemerplein en diverse sponsors.

De organisatie van het festival is in handen van de Stichting Jazzfestival Duke op het Diemerplein. Met het contracteren van de Cubaanse pianist Ramon Valle (woonachtig in Diemen) en Denise Jannah heeft de organisatie een prima publiekstrekker binnengehaald. Ramon Valle en Denise Jannah zijn topmusici die hun sporen ruim hebben verdiend in binnen- en buitenland.

Het programma voor het komende festival is erg afwisselend. Het openingsoptreden van het festival is van het kwartet van tenorsaxofonist Armando Cairo. Met een aantal groepen uit Diemen is de organisatie nog in onderhandeling.

Meer informatie: www.duke-op-het-diemerplein.


Klaverjasclub zoekt leden

DIEMEN Klaverjasclub ASV Troef is op zoek naar nieuwe leden.

De leden van de vereniging klaverjassen elke maandagavond vanaf 19.30 uur in De Schakel in de Burgemeester Bickerstraat 46 A.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Frieda Jansen, telefoonnummer 06-44431659.