Heel Diemen-Zuid blauwe zone

DIEMEN Alle straten in Diemen-Zuid maken binnenkort deel uit van de blauwe zone.

Het college van B en W had eerder al besloten om de blauwe zone in Diemen-Zuid met ingang van 1 april uit te breiden met een aantal straten. Het betreft de volgende straten: Havikskruid, Anne Frankstraat, Prins Hendrikkade, Kerwin Lucasstraat, Hector Petersenstraat, Groote Peel, Gersthove, Haverstede, Schelpenhoek, een deel van Boschplaat, een deel van Griend, een deel van Boven Rijkersloot, een deel van Tapijtschelp, Ringkade, Gemaal, Binnenpolder en Dijkhuizen.

Het college van B en W verwacht dat het gevolg hiervan zal zijn dat de parkeerdruk zal toenemen in de straten in Diemen-Zuid waar vanaf 1 april nog geen blauwe zone van kracht is. Dit vanwege het 'uitwijkgedrag' van automobilisten die hun auto in de wijk willen parkeren. Het college van B en W stelt de gemeenteraad dan ook voor om de blauwe zone na 1 april zo snel mogelijk uit te breiden met de overige straten in Diemen-Zuid. De gemeenteraad moet een besluit over dit voorstel nemen.

Het gaat om het resterende deel van Boschplaat, Griend, Slijkschelp, Venusschelp, Hartschelp, het resterende deel van de Boven Rijkersloot, het resterende deel van Tapijtschelp, Boekweitdonk, Maisoord, Koolzaaderf, Karwijzaaderf, Maanzaaderf, Vlasdonk, Roggekamp en het resterende deel van de wijk Akkerland.


Overval op McDonald's

DIEMEN McDonald's op De Sniep is zaterdagavond rond 22.00 uur overvallen door twee mannen.

De verdachten zijn op een scooter gevlucht. De politie zoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken. Zij kunnen contact opnemen met telefoonnummer 0900-8844.