Knotwilg gaat bodem in.
Knotwilg gaat bodem in.

Bedrijven geven geld voor bomen

DIEMEN Het Diemense bedrijf Milieu Service Nederland heeft maandag samen met partners Cushman & Wakefield en a.s.r. real estate in het Diemerbos een cheque ter waarde van € 1.692,- overhandigd aan het Buitenfonds. Boswachter Mirjam de Hiep nam uit naam van Staatsbosbeheer Noord-Hollland de cheque in ontvangst.

Van het bedrag wordt het Banjerbossie aangeplant en zijn er tevens 110 staken van knotwilgen gekocht voor aanplanting in het Diemerbos. Onder het toeziend oog van boswachter Mirjam de Hiep werden meteen de handen uit de mouwen gestoken. Vertegenwoordigers van zowel Cushman & Wakefield als a.s.r. real estate en Milieu Service Nederland hielpen mee.

Milieu Service Nederland is sinds 2017 in Diemen gevestigd, vlak naast het Diemerbos. Bij alle betrokken partijen speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Op advies van Milieu Service Nederland is door a.s.r. real estate en Cushman & Wakefield besloten het afvalbeheer te verduurzamen. Onderdeel hiervan was het vernieuwen van de perscontainer. Dankzij deze perscontainer is het aantal benodigde transporten om het afval af te voeren sterk afgenomen. Dit draagt bij aan een flinke reductie van de CO2-uitstoot. De oude perscontainer werd bovendien ontmanteld en vervolgens gerecycled. Milieu Service Nederland besloot de opbrengst van het gerecyclede staal te verdubbelen, zodat dit aan een duurzaam initiatief geschonken kon worden. Dankzij de perscontainer neemt het afval minder ruimte in, waardoor er minder transporten nodig zijn om deze te legen. Dat zorgt voor een verlaging van de CO2-uitstoot. CO2-uitstoot kan niet volledig vermeden worden. Het is echter wel mogelijk om een deel van de onvermijdbare CO2-uitstoot te compenseren. Milieu Service Nederland, a.s.r. real estate en Cushman & Wakefield zetten zich met het planten van de knotwilgen dus ook in voor klimaatcompensatie.