De deelnemers moesten in 2013 door de sneeuw lopen.
De deelnemers moesten in 2013 door de sneeuw lopen. Foto: Trudy Kroese

Deelnemers DiemerCross maken zich op voor zwaar parcours

DIEMEN De DiemerCross wordt ook dit jaar georganiseerd door atletiekvereniging AV '23 uit de Watergraafsmeer en de gemeente Diemen. Scouting Diemen levert een belangrijke bijdrage aan de DiemerCross.

De DiemerCross is niet zomaar een hardloopwedstrijd. De deelnemers zwoegen elk jaar over een zwaar parcours door het fraaie Diemerbos, dat voor een groot deel uit paden van modder bestaat.

De elementen hebben jaarlijks grote invloed op de zwaarte van het parcours. Slechts weinig deelnemers zullen hopen op een flinke regenbui in de uren voor de start. In het verleden is het voorgekomen dat de hardlopers door de sneeuw moesten lopen. Het gebeurt regelmatig dat deelnemers tijdens de DiemerCross een schoen in de modder verliezen.

Het programma van de DiemerCross: de Kindercross over 700 meter voor kinderen tot en met acht jaar start om 11.15 uur. Om 11.30 uur gaat de Jeugdcross over 1850 meter van start. Deze wedstrijd is toegankelijk voor kinderen tot en met twaalf jaar.

De Stammercross en de Veeneikcross voor junioren en volwassenen gaan om 12.00 uur tegelijkertijd van start. Deelnemers aan de Stammercross moeten een afstand van 4900 meter afleggen, de deelnemers aan de Veeneikcross een afstand van maar liefst 9500 meter.

Startnummer

Wethouder en kinderburgemeester verrichten startschot

Wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken en kinderburgemeester Nilaya Holwijn zullen het startschot lossen bij de verschillende wedstrijden. Zij krijgen hierbij hulp van Guus Piërlôt, voorzitter van Hondensportvereniging Diemen (HSVD). Hij levert de revolver en het pistool waarmee de startschoten worden gelost en zal zorgen dat alles goed en veilig verloopt. De wethouder en de kinderburgemeesters zullen tevens de prijsuitreikingen verrichten. In Scoutinghuis De Blokhut in het Diemerbos kunnen deelnemers hun startnummer ophalen en zich omkleden. Ook verkoopt Scouting Diemen er koffie, soep en broodjes. Voor de deelnemers is er na afloop gratis soep. Dweilorkerst De Neuteblazers uit Diemen zal de deelnemers muzikaal begeleiden.

De inschrijving voor de DiemerCross is enige tijd geleden begonnen. Inschrijven kan tot en met zaterdag 16 februari 2019 10.00 uur via de website www.diemercross.nl. Op zondag 17 februari 2019 kunnen deelnemers zich vanaf 10.00 uur na-inschrijven in Scoutinghuis De Blokhut.

Kinderburgemeester Nilaya Holwijn verrichtte in 2018 het startschot.