SV Diemen won bij SV Ouderkerk: 0-2.

Weer winst SV Diemen

DIEMEN SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen SV Ouderkerk met 0-2 gewonnen. Bij rust leidde de ploeg van trainer Mark Steur met 0-1.

De streekderby in Ouderkerk was belangrijk voor de stand op de ranglijst. Voor aanvang van het duel stond SV Diemen één punt voor op de thuisclub. De bezoekers namen in de eerste helft de leiding door een treffer van Maxim Stefels. Het duurde tot de laatste minuut van de tweede helft voordat SV Diemen het duel definitief besliste. Het doelpunt kwam op naam van invaller Mike Eudoxie.

Mark Steur is tevreden over het spel en het resultaat: "Wij speelden in de eerste twintig minuten goed. Wij zetten hoog druk en kwamen op voorsprong. Daarna zakte de ploeg iets terug en daardoor kon SV Ouderkerk in zijn spel komen. In de tweede helft verzuimden wij om snel het tweede doelpunt te maken. SV Ouderkerk bleef erin geloven en speelde alles of niets. Maar in de laatste minuut hebben wij de drie punten veiliggesteld."

SV Diemen heeft na de overwinning in Ouderkerk 22 punten uit 14 duels en staat op de zesde plaats van de ranglijst. De ploeg van trainer Steur blijft koploper in de stand van de tweede periode. SV Diemen heeft na zes duels 16 punten. DCG, dat koploper is in de competitie, heeft eveneens 16 punten uit zes duels. Het doelsaldo van SV Diemen is beter dan dat van DCG. HBC volgt op drie punten, maar kwam een maal minder in actie dan SV Diemen en DCG. SV Diemen speelt zondag opnieuw een uitwedstrijd. De ploeg gaat dan op bezoek bij Sporting Martinus, dat met 27 punten uit 14 duels op de vierde plaats van de ranglijst staat. De wedstrijd in Amstelveen begint om 14.00 uur.