Nederlaag dames SV Zeeburg

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen US in Sporthal De Pijp in Amsterdam met 26-21 verloren. Bij rust leidde de thuisclub met 13-7.

In de eerste tien minuten van de eerste helft lieten de dames van SV Zeeburg snel en dynamisch handbal zien. De ploeg uit Diemen kwam al snel op een voorsprong te staan. SV Zeeburg kon dit tempo niet volhouden. De bezoeksters maakten veel fouten en rondden slordig af. US wist hiervan de profiteren en leidde bij rust met 13-7.

Tweede helft

SV Zeeburg begon sterk aan de tweede helft, maar slaagde er niet in langszij te komen. US won het duel met 26-21.

De doelpunten van SV Zeeburg werden gemaakt door Robin Haring (5), Marlies Buur en Nikki van Bel (beiden 3), Chantal Berkenvelder, Mara Kamerbeek en Amber van der Meij (allen 2) en Brit Kersting, Veronica Bakker, Amber Honing en Marin Engelage (allen 1).

Derde plaats

VZV blijft met 30 punten uit 16 duels koploper in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. US staat met 26 punten op de tweede plaats, SV Zeeburg heeft 24 punten en staat derde.

De dames van SV Zeeburg spelen op zondag 10 februari thuis tegen Tornado. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 12.30 uur. Tornado staat met 16 punten uit 16 duels op de vijfde plaats.

Gelijkspel heren De Meeuwen

DIEMEN Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft in de uitwedstrijd tegen KZC met 5-5 gelijkgespeeld. Het eerste damesteam van De Meeuwen verloor de uitwedstrijd tegen dezelfde vereniging met 6-4.

De heren staan op de derde plaats van de tweede klasse A. Het waterpoloteam speelt op zaterdag 9 februari een uitwedstrijd tegen ZPCH. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Dames

De dames, die op de zesde plaats van de tweede klasse A staan, gaan op bezoek bij De Ham. Het duel start om 17.15 uur.