Het Open Podium in 2018.
Het Open Podium in 2018. Foto: Jan Ronday

Open Podium zondagmiddag
in Theater de Omval

DIEMEN In Theater de Omval wordt op zondag 10 februari Het Open Podium gehouden. Het muzikale evenement duurt van 13.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

Tijdens het Open Podium presenteren diverse culturele verenigingen en organisaties uit Diemen zich aan het publiek.

Het Open Podium heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een traditie op cultureel gebied en trekt altijd veel belangstellenden. Het Open Podium wordt georganiseerd door de Muziekschool Diemen, Theater de Omval en de Stichting Welzijn Diemen (SWD).

Bezoekers kunnen zondagmiddag genieten van een aantrekkelijk programma. Het evenement wordt feestelijk geopend door het slagwerkensemble van de Muziekschool Diemen. Daarna zijn er dansoptredens van onder meer OnPoint Dancelab en Moving Harmony.

Er is muziek van Het Diemer Orkestje, het MDM Jazzorkest en DJ Sico Vox. Ook is er beeldende kunst. De Stichting Welzijn Diemen zal met een aantal kinderen naschoolse activiteiten presenteren. Een aantal leerlingen van de basisscholen van Diemen neemt elke week deel aan de naschoolse activiteiten van SWD. Diverse keren per jaar verzorgen zij in Theater de Omval een uitvoering waarvoor hun ouders en andere familieleden worden uitgenodigd.
Er is tijdens het Open Podium ook een kleine informatiemarkt over de culturele activiteiten in Diemen.

De presentatie van het Open Podium is in handen van Rien Schimmel.

Het programma is te vinden op www.muziekschooldiemen.nl.