SV Diemen scoorde zes keer.
SV Diemen scoorde zes keer. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen wint royaal: 6-1

DIEMEN SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen Real Sranang gewonnen: 6-1. Bij rust leidde de ploeg met 4-0.

SV Diemen besliste het duel al in de eerste helft. De vier treffers die voor rust werden gemaakt kwamen op naam van Rowen Buis, Marco Moelee, Maxim Stefels en opnieuw Rowen Buis. Na de hervatting maakte Rowen Buis de 5-0. Het was zijn derde treffer. Daarna maakte Real Sranang 5-1. Marco Moelee bepaalde de eindstand op 6-1.

SV Diemen is een plaats op de ranglijst gestegen en staat nu zevende. De ploeg heeft na 13 duels 19 punten. SV Ouderkerk, dat zondag in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Zwanenburg met 2-2 gelijkspeelde, heeft na 13 duels 18 punten en is naar de achtste plaats van de ranglijst gezakt.

SV Diemen is koploper in de stand van de tweede periodetitel. De ploeg heeft net als DCG na 5 duels 13 punten. Het doelsaldo van SV Diemen is beter dan dat van DCG. HBC staat derde met 12 punten uit 4 duels. De periodekampioenen strijden na afloop van de competitie om promotie. IVV won de eerste periode.

Zondag 3 februari staat er een cruciaal duel op het programma. SV Diemen gaat dan op bezoek bij SV Ouderkerk. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Steur kan in de wedstrijd tegen SV Ouderkerk waarschijnlijk opnieuw geen beroep doen op Boaz Saam. Hij kreeg na zijn rode kaart tegen Alliance '22 een schorsing van vier wedstrijden. Hij zat zondag het eerste duel van zijn schorsing uit. SV Diemen is echter bij de KNVB in beroep gegaan. Steur verwacht zondag een lastig duel. "SV Ouderkerk heeft tegen Zwanenburg twee punten verloren en zal zich willen revancheren."