SV Zeeburg wint van Cometas: 24-21

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Cometas met 24-21 gewonnen.

De eerste helft startten beide teams moeizaam. Het stond zeker zeven minuten 1-1. SV Zeeburg had de dekking goed staan, maar aanvallend liep het niet. Het ging steeds beter lopen in de aanval, maar de dekking verslapte. De ruststand was 12-12. SV Zeeburg begon de tweede helft met tempo, focus en overtuiging. Al snel stond het 20-15. Cometas kon tien minuten lang, zelfs in overtal, niet scoren. Dit gaf SV Zeeburg moed en de marge werd 7 doelpunten. In de laatste fase van de tweede helft verslapte SV Zeeburg en Cometas kon nog een aantal keer het net vinden. Dit was niet genoeg. Eindstand: 24-21. De doelpunten van SV Zeeburg werden gemaakt door Marin Engelage (4), Chantal Berkenvelder (3), Marlies Buur (3), Veronica Bakker (3), Robin Haring (3), Britt Kersting (2), Nikki Van Bel (2), Amber Honing (2), Melany Hendriks (1) en Channa Goedhart (1). VZV is met 28 punten uit 15 duels koploper in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. SV Zeeburg en US hebben vier punten achterstand. Het doelsaldo van SV Zeeburg is beter dan dat van US. Op zaterdag 2 februari gaat SV Zeeburg op bezoek bij US. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Pijp in Amsterdam en begint om 20.15 uur.

Winst dames De Meeuwen

DIEMEN De heren van De Meeuwen hebben de uitwedstrijd tegen DAW met 7-3 verloren. De dames wonnen hun thuisduel tegen De Dolfijn met 6-2.

De heren van De Meeuwen blijven ondanks de nederlaag tegen DAW op de tweede plaats van de ranglijst van de tweede klasse A staan. Oceanus is koploper met 36 punten uit 14 duels. De Meeuwen hebben na 13 duels 25 punten. DAW volgt met 24 punten uit 12 duels. De heren van De Meeuwen spelen op zaterdag 2 februari uit tegen KZC. De wedstrijd begint om 21.05 uur.

De dames staan na de overwinning op De Dolfijn op de zesde plaats van de tweede klasse A. Het team heeft na 14 duels 19 punten. De dames van De Meeuwen spelen op zaterdag 2 februari een uitduel tegen KZC. De wedstrijd start om 19.35 uur.