Opnieuw actie voor AED in buurt

DIEMEN Er is opnieuw een actie gestart om in een buurt van Diemen een AED te krijgen.

Het Sport Medisch Centrum Diemen (SMC Diemen) in de Burgemeester van Tienenweg 24 is een actie gestart voor een AED in de wijk.

Joyce Schreuder is samen met haar man Mark Kaandorp eigenaar van het SMC Diemen. Zij geeft aan dat zij op het idee kwam na het zien van een reclame van de Hartstichting Nederland. Zij kwam tot de conclusie dat er in Diemen weinig AED's zijn en dat ze ook nog vaak op plekken hangen die na kantooruren niet bereikbaar zijn.

Cursus

Joyce: "Daarom wil ik nu binnen 30 dagen geld inzamelen om aan de buitenkant van het SMC Diemen een AED te laten plaatsen met een pincode, zodat die altijd kan worden gebruikt. Vanuit SMC Diemen gaat een aantal personeelsleden dat in Diemen woont op cursus om als vrijwilliger deze AED op een correcte wijze te kunnen toepassen."

Donaties

SMC Diemen heeft zelf 100 euro bijgedragen. Als het bedrag binnen 30 dagen niet wordt gehaald, worden alle donaties teruggestort.

Via www.buurtaed.nl zijn de diverse acties te vinden om AED's in verschillende buurten in Diemen mogelijk te maken. Doneren kan ook via deze website. Voor deze actie aan de Burgemeester van Tienenweg staat op het moment van schrijven de teller op 67% van het benodigde bedrag.

Het bedrijf CheckYourSafety, dat bestaat uit drie inwoners van Diemen, wil hierin graag ook iets betekenen. "We kunnen veel AED's plaatsen in Diemen. Maar weten de mensen er ook mee om te gaan? Hoe bedient men een AED?", aldus Check YourSafety.

"Wij willen graag een cursus levensreddend handelen/reanimeren organiseren waar mensen tegen een sympathieke cursusprijs kunnen leren om te gaan met een AED. Deelnemers aan zo'n cursus kunnen van hun zorgverzekering een aanzienlijk bedrag van het cursusgeld terugkrijgen", aldus CheckYourSafety.

Informatie

Voor informatie en aanmelden kan de website www.CheckYourSafety.nl worden geraadpleegd.