Muziekschool Diemen treedt regelmatig op.
Muziekschool Diemen treedt regelmatig op. Foto: Trudy Kroese

Muziekschool viert lustrum

DIEMEN Muziekschool Diemen bestond in 2018 dertig jaar en viert dit lustrum tijdens het hele schooljaar 2018-2019. Op zondag 7 april is er een play-in in Theater de Omval. Voorzitter Ellen van den Tol en penningmeester Jeroen Hogendorp vertellen over Muziekschool Diemen.

De vakdocenten van Muziekschool Diemen geven les aan zo'n 160 leerlingen van tussen de zes en tachtig jaar. De lessen vinden plaats in Theater de Omval. De lessen op slagwerk worden gegeven in basisschool Het Atelier in Diemen-Zuid. Leerlingen (en docenten) van Muziekschool Diemen treden regelmatig op in Diemen. Muziekschool Diemen verzorgt ook muzieklessen op veel basisscholen in Diemen.

Ellen van den Tol: "Muziekscholen zijn bijzonder geworden en in veel gemeentes verdwenen. De gemeente Diemen vindt muziekonderwijs belangrijk en subsidieert ons zodat kinderen in Diemen allemaal in aanraking kunnen komen met muziek."

Tijdens de play-in op 7 april krijgen alle inwoners van Diemen die een instrument bespelen de kans om zich aan het publiek in Theater de Omval te presenteren. In de ochtend zijn er workshops voor de deelnemers. Daarin wordt gestudeerd op een muziekstuk dat speciaal is gekozen en gearrangeerd voor deze feestelijke gelegenheid.

Pop-uporkest

Na de lunch vormen alle deelnemers met elkaar een pop-uporkest. Na een gezamenlijke repetitie presenteren de deelnemers zich die middag om 15.00 uur aan het publiek. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@muziekschooldiemen.nl. Jeroen Hogendorp: "Ook zijn we benieuwd naar foto's van oud-leerlingen of mooie herinneringen aan muzieklessen in Diemen."

Mensen kunnen contact opnemen via de website van de muziekschool, muziekschooldiemen.nl.