SV Diemen boekte knappe zege.
SV Diemen boekte knappe zege.

SV Diemen wint bij Alliance '22

DIEMEN SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Alliance '22 met 2-3 gewonnen. Bij rust was de stand gelijk: 1-1.

Alliance '22 kwam in de beginfase op voorsprong: 1-0. In de 20ste minuut kreeg Boaz Saam een rode kaart. "Ik vond die kaart onbegrijpelijk. De scheidsrechter had Boaz een slaande beweging zien maken, maar twijfelde hier na afloop over. Ik reken erop dat Boaz voor één wedstrijd wordt geschorst", aldus SV Diemen-trainer Mark Steur. Gianno dos Passos maakte voor rust de gelijkmaker.

Na de hervatting zette Jesse te Paske SV Diemen op voorsprong. Hij kopte raak na een corner van Chris Kommers. Kort voor tijd kreeg de thuisclub een strafschop. Die werd benut: 2-2. SV Diemen pakte diep in blessuretijd de overwinning. Na een voorzet van Anthony Dean schoot de opgekomen linksback Jesse Ringelberg vanuit een moeilijke hoek raak: 2-3.

Tevreden

Steur is tevreden over het resultaat: "Ik ben van mening dat wij terecht hebben gewonnen. Wij hebben lang met tien man gespeeld, dus deze prestatie is knap." SV Diemen staat met 16 punten uit 12 duels op de achtste plaats van de derde klasse C. De ploeg van trainer Steur speelt op zondag 27 januari thuis tegen Real Sranang. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. Real Sranang heeft 7 punten en staat op de voorlaatste plaats van de ranglijst. Zwanenburg staat met 5 punten op de laatste plaats. Steur: "Wij zullen Real Sranang zeker niet onderschatten. Wij zijn niet in de positie dat wij zo'n wedstrijd op tachtig procent kunnen spelen. Wij zullen geconcentreerd en met veel inzet moeten spelen en deze wedstrijd moeten winnen."