SV Zeeburg wint uitduel

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen Aalsmeer met 21-22 gewonnen. Bij rust leidde de thuisclub met 10-9.

De dames van SV Zeeburg begonnen zwak aan de wedstrijd. De verdediging zat niet dicht waardoor de dames van Aalsmeer een aantal keer vanaf de cirkel konden scoren. In de aanval werd niet genoeg druk gezet, er was veel balverlies en SV Zeeburg schoot een aantal ballen op de paal. In het begin van de tweede helft liep Aalsmeer uit naar 3 punten verschil, maar in het tweede deel van de tweede helft werd dit rechtgezet. De verdediging van SV Zeeburg stond als een huis, waardoor Aalsmeer minder scoorde. Ook de aanval begon beter te lopen. Keepster Annick van der Mark had een paar mooie reddingen en vanaf de linkeropbouw kon Britt Kersting een aantal keer scoren, waardoor het gelijk werd. Het werd enorm spannend. SV Zeeburg stond in de laatste minuut voor, maar Aalsmeer kreeg in de laatste seconden nog een vrije bal waarbij de hoekspeelster vrij kwam. Zij schoot naast, waardoor SV Zeeburg met 21-22 won. SV Zeeburg is nu tweede in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. VZV is met 26 punten uit 14 duels koploper. SV Zeeburg volgt op vier punten. US, dat van VZV verloor, heeft evenveel punten als SV Zeeburg, maar een slechter doelsaldo. SV Zeeburg speelt zondag thuis tegen Cometas. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 12.30 uur.

De Meeuwen pakken zege

DIEMEN Het eerste herenteam en het eerste damesteam van De Meeuwen hebben een overwinning geboekt. De heren wonnen hun uitwedstrijd tegen ZV Haarlem met 5-13. De dames wonnen hun uitduel tegen MSV-Zeemacht met 2-10.

De heren staan op de tweede plaats van de tweede klasse A. De waterpoloploeg uit Diemen heeft na 12 duels 25 punten. Oceanus is koploper met 36 punten uit 13 duels. De heren spelen op zaterdag 26 januari uit tegen DAW. de wedstrijd begint om 18.35 uur. De dames zijn na een stroeve competitiestart opgeklommen naar de zesde plaats van de tweede klasse A. De ploeg heeft na 13 wedstrijden 16 punten. De dames spelen op zaterdag 26 januari thuis tegen De Dolfijn. De wedstrijd in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran begint om 18.45 uur.