Hoe gaat speelplek op Meelbeskamp eruitzien?

DIEMEN De gemeente gaat de speelplek aan Meelbeskamp in Diemen-Zuid dit jaar herinrichten. Er is op dinsdag 29 januari een inloopavond in Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid. De bijeenkomst duurt van 17.30 tot 20.00 uur.

Het gaat om de speelplaats bij de rode touwen. De gemeente vindt het niet alleen belangrijk dat buurtbewoners hun mening geven, ook de inbreng van kinderen die de speelplaats gebruiken vindt de gemeente van groot belang.

Kinderen denken mee

Wethouder Jeroen Klaasse bezocht onlangs de twee basisscholen in Diemen-Zuid: De Ark en Het Atelier. "Er waren zo'n kleine tweehonderd kinderen aanwezig die hun mening over de herinrichting van de speelplaats mochten geven. Duidelijk werd dat er een voorkeur is voor een speelplek waar kan worden gevoetbald. Maar veel kinderen willen daarnaast dat er een mogelijkheid komt om te basketballen. Ook werden mogelijkheden om te tafeltennissen, een trampoline en zelfs een kabelbaan genoemd. Een leerling van De Ark wilde vooral een bordje waarop staat dat er op de speelplek niet gerookt mag worden. Dat vond ik opvallend. Ik had verwacht dat ze alleen aan speelattributen zouden denken."

Klaasse geeft aan dat mede op basis van de wensen van de kinderen en buurtbewoners een ontwerp voor de speelplek aan Meelbeskamp zal worden gemaakt. De gemeente neemt in de loop van dit jaar een besluit over een definitief ontwerp van de speelplek. Klaasse hoopt dat de herinrichting nog dit jaar kan worden afgerond.


Lichaam in kanaal gevonden

DIEMEN In het kanaal aan de Overdiemerweg in Diemen is zaterdagmiddag een stoffelijk overschot aangetroffen.

Onderzoek van de politie heeft duidelijk gemaakt dat het om een 20-jarige inwoner van Amsterdam gaat die sinds 13 november 2018 werd vermist.

De doodsoorzaak van de man is niet bekend, maar de politie gaat niet uit van een misdrijf. De politie is nog bezig met het onderzoek.