Yes-R en zijn zoontje.
Yes-R en zijn zoontje. Foto's: Trudy Kroese

KIS: Kunst en sport gaan heel goed samen

Tijdens de vijfde editie van Kunst in Sport in Theater de Omval zijn de sportprijzen van 2018 uitgereikt. Daarnaast waren er interviews met fotograaf Stephan Tellier en schrijver David Endt. Cabaretier Arjan Kleton en rapper Yes-R traden op.

DIEMEN Dat kunst en sport prima samengaan, bleek wel weer tijdens Kunst in Sport, zondag in Theater de Omval.

Presentator Steven Dijk startte de avond met een interview met Stephan Tellier die over zijn werk als sportfotograaf vertelde. Tellier was onder meer aanwezig bij de Olympische Winterspelen in 2018 in Pyeongchang in Zuid-Korea. Zijn expositie met prachtige sportfoto's is tot eind februari te zien in de foyer van Theater de Omval. Cabaretier Arjan Kleton verzorgde een optreden dat in het teken stond van sport en horeca. Met beide onderwerpen heeft hij veel. Kleton is een neef van de voormalige profvoetballer Gerrie Kleton, die in de jaren 90 enkele jaren trainer van SV Diemen was. Gerrie Kleton overleed in 2006. Daarna was het tijd voor een interview met sportschrijver David Endt, voormalig inwoner van Diemen. Endt doorliep de jeugdopleiding van Diemen, speelde een keer een vriendschappelijk duel in Ajax 1 en was later perschef en teammanager van Ajax. Hij vertelde met veel liefde over zijn passie voor voetbal en Ajax en het Italiaanse voetbal in het bijzonder. Rapper Yes-R uit Diemen stal de show. Hij verzorgde een goed en aanstekelijk optreden. Hij zong een nummer met zijn zoon en daarna een nummer met een meisje uit het publiek. Ook zong hij een duet met wethouder Jeroen Klaasse. Yes-R maakte makkelijk en met veel humor contact met het publiek.
De apotheose was de uitreiking van de sportprijzen van Diemen 2018, dat werd gedaan door wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken. Turner Steijn Laschewski (10) werd uitgeroepen tot sporttalent van het jaar, beachhandbalster Amber van der Meij werd sportvrouw van het jaar, hinkstapspringer Joshua Record werd tot sportman van het jaar gekozen en de springploeg van de Diemer Gymnastiek Vereniging werd sportploeg van het jaar. Kogelslingeraar Sander Stok ontving de sportcarrièreprijs.

Steven Dijk interviewt David Endt.
Arjan Kleton.
Fotograaf Stephan Tellier vertelt over zijn werk.
De winnaars van de sportverkiezing.