Afbeelding

Bert Timmer

Raadslid voor de VVD
Sinds 9 jaar inwoner van Diemen

Hoe bevalt het raadslidmaatschap?
"Ik ben na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 raadslid geworden. Ik vind het een fantastische opdracht, want je kunt iets bijdragen aan je woonplaats en omgeving. Ik steek er veel tijd in, want ik neem het raadslidmaatschap serieus."

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik werk sinds 1981 bij de gemeente Amsterdam. Momenteel werk ik vooral aan projecten op het juridisch vlak. Ik ben van huis uit jurist."

Wat heb je met Diemen?
"Ik ben opgegroeid in de Watergraafsmeer. Ik had een tante en oom die in de Prins Bernhardlaan woonden. Ik kwam regelmatig in Diemen en heb als vierjarige al op de ijsbaan in Diemen gestaan. Ik heb daar goede herinneringen aan."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik wandel en zeil graag. Daarnaast fiets ik veel, vooral naar en van mijn werk. Dat is een combinatie van een noodzakelijk kwaad en een hobby."

Wat is jouw beste eigenschap?
"Ik kan goed luisteren."

En jouw slechtste eigenschap?
"Ik ben weleens ongeduldig. Dan duurt mij iets te lang; ja, ook in de politiek."

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
"Ik heb net het boek 'Pluche' van Femke Halsema uit. Dat gaat over haar verhouding met GroenLinks. Die partij heeft opvattingen die nogal verschillen met die van mijn partij de VVD. Maar ik vind het een goed boek, dat intelligent is geschreven. Een aanrader."

Jouw favoriete plek?
"Langs het water van de Weespertrekvaart in het centrum. Dat gebied wordt in de toekomst nog mooier."