Koninklijke Saan verhuist in 2021

DIEMEN Koninklijke Saan hoopt in 2021 te verhuizen naar de Overdiemerweg 33. Dat zegt commissaris Joop Saan. Hij was in het verleden algemeen directeur van het Diemense bedrijf.

De gemeenteraad ging donderdag akkoord met de wijziging van het bestemmingsplan van de Overdiemerweg 33. De gemeenteraad staat unaniem achter het voorstel van het college van B en W.

De partijen zijn blij dat het bedrijf in Diemen blijft en zien het als een voordeel dat er door de verhuizing minder verkeersoverlast in het centrum van Diemen zal zijn.

Omgevingsvergunning

Er gaat nu een procedure van start waarin mensen zienswijzen kunnen indienen. De verwachting is dat de procedure eind van dit jaar is afgerond. Dan kan Koninklijke Saan een omgevingsvergunning indienen. Deze vergunning is in de plaats gekomen van de bouwvergunning uit het verleden. Koninklijke Saan heeft haar hoofdvestiging en een tweede bedrijfsterrein aan de Weesperstraat in Diemen. De hoofdvestiging is meer dan veertig jaar geleden gebouwd. De bedrijfsgebouwen zijn toe aan een grondige renovatie. Bovendien is de verdeling over twee terreinen niet meer ideaal en is de huidige ligging in de directe nabijheid van woongebieden niet wenselijk.

5