Het was gezellig in De Ontmoeting.
Het was gezellig in De Ontmoeting. Foto: Trudy Kroese

Veel belangstelling voor receptie van ouderenbond PCOB

DIEMEN De afdeling Diemen van de ouderenbond PCOB heeft donderdag de nieuwjaarsreceptie gehouden. De bijeenkomst vond plaats in de kerk De Ontmoeting en werd goed bezocht. Secretaris/waarnemend voorzitter Loek Stomps hield een nieuwjaarstoespraak.

Stomps ging tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in op de positie van de ouderen in Diemen. Er wonen in Diemen bijna 4.500 mensen van 65 jaar en ouder. Hij plaatste vraagtekens bij de aanname dat de financiƫle positie van de 'gemiddelde' oudere in Diemen dit jaar is verbeterd. "Zou het echt zo zijn dat de stijging van de kosten van de btw, de zorgpremies, de energietarieven en de milieulasten wordt gecompenseerd door de verlagingen van belastingen? Eerlijk gezegd geloof ik daar niets van, zeker niet voor de oudere met een bescheiden inkomen die geen aangifte hoeft te doen." Stomps voegde eraan toe dat de 'gemiddelde' oudere niet bestaat.

Stomps benadrukte dat hij het belangrijk vindt dat er georganiseerd overleg plaatsvindt tussen de gemeente en de ouderen in Diemen. "En dan bedoel ik niet, zoals al frequent gebeurt, het contact met individuele bewoners. Laat dat vooral bestaan. Maar als het college en de fracties van de politieke partijen een ouderenbeleid willen ontwikkelen en uitvoeren, zorg er dan voor dat ambtenaren, politici en leden van het college de ouderen georganiseerd opzoeken en met hen in gesprek gaan. Er worden in toenemende mate activiteiten georganiseerd voor ouderen waar men gemakkelijk aan zou kunnen schuiven om over van alles en nog wat met de aanwezigen te praten. Zelf ervaar ik het als heel positief wanneer ik bijvoorbeeld aanwezig ben bij de maandelijkse koffie/thee-inloop voor ouderen in De Verbinding of bij andere informele bijeenkomsten."