Ondernemers zijn tevreden

DIEMEN Ondernemers in Diemen zijn over het algemeen tevreden over het ondernemersklimaat in de gemeente. Dit blijkt uit het vorig jaar in opdracht van de gemeente en MKB Nederland door Lexnova uitgevoerde onderzoek naar het ondernemersklimaat in Diemen.

Als positieve punten worden genoemd dat de gemeente goed bereikbaar is en betrokken. De lijnen met de gemeente zijn kort, het contact met medewerkers is laagdrempelig.

Hoger cijfer

Wethouder Jeroen Klaasse van Economische Zaken: "De resultaten van het onderzoek zijn over het algemeen zeer positief, met een aanzienlijk hogere waardering en een evenwichtiger verdeling van de positieve respons over alle werklocaties. Waar wij als gemeente in 2016 nog een 6,3 scoorden, is dat in 2018 een 7,4 geworden! Wellicht dat ook de aantrekkende economie hierbij een handje heeft geholpen, maar de rapportage moedigt in ieder geval aan om op de huidige weg door te gaan en daarnaast alert te blijven op signalen van het bedrijfsleven. De aanbevelingen uit het rapport, bijvoorbeeld over de snelheid en de flexibiliteit van vergunningverlening, zullen we dan ook zeker ter harte nemen."

Elke twee à drie jaar voert MKB Nederland landelijk het onderzoek MKB vriendelijkste gemeente uit. Doel is om gemeenten inzicht in de waardering van ondernemers te geven en te stimuleren om het lokale ondernemersklimaat te verbeteren.


Woningen

Vervolg van voorpagina.

Wethouder Lex Scholten van Wonen gaf aan dat de huurprijs van de woningen in de vrije sector naar verwachting tussen de 950 en 1.100 euro per maand wordt. De huren worden niet geborgd. Dit houdt in dat de huren binnen afzienbare tijd kunnen stijgen. De wethouder wees erop dat het pensioenfonds dat de huurwoningen gaat beheren vooral kijkt naar de lange termijn en verwacht dat de huren op korte termijn niet fors zullen oplopen.

Middelhuur

De fractie van de VVD wil dat de woningen in de vrije sector middelhuur worden. Dat betekent een maandelijkse huurprijs van maximaal 1.000 euro per maand. Scholten gaf aan dat indien er voor de huurwoningen in de vrije sector inderdaad middelhuur wordt gevraagd, dit de gemeente 1,8 miljoen euro kost.