Regenboogvlag

Vervolg van voorpagina.

In de van oorsprong Amerikaanse 'Nashville-verklaring' worden onder meer homoseksualiteit en transgenderisme afgewezen. Er verscheen een Nederlandse vertaling, die door Nederlandse predikanten, voorgangers en politici is ondertekend. Tegelijkertijd ontstond er ophef en een breed ongeloof over. Diemen is een regenbooggemeente en hangt de regenboogvlag vaker uit, bijvoorbeeld tijdens Pride Amsterdam en Coming-Outdag. Ook zijn de letters van het gemeentehuis verlicht in de regenboogkleuren.


Verdachte poging liquidatie gearresteerd

DIEMEN Een arrestatieteam van de politie heeft vorige week dinsdag in Diemen een man aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij op 28 augustus 2018 betrokken is geweest bij een liquidatiepoging aan de Moezelhavenweg in Amsterdam. Een 31-jarige man raakte zwaargewond bij de liquidatiepoging.

De 20-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de uitvoering van dit misdrijf. Een dag na het incident werden drie personen aangehouden. Eén zit momenteel nog in voorarrest. De twee andere personen bleken niet bij de liquidatiepoging betrokken te zijn. De verdachte betreft een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is naar een cellencomplex overgebracht en in verzekering gesteld en is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.


Scooterrijder gewond

DIEMEN Een bestuurder van een scooter is zaterdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding in de Burgemeester Bickerstraat.

De bestuurder van de scooter reed op het fietspad in de richting van het Diemerplein. De bestuurder van de personenauto reed in de richting van de Hartveldseweg en sloeg linksaf om het parkeerterrein van wijkcentrum De Schakel op te rijden. De aanrijding vond plaats op het fietspad. De bestuurder van de scooter kwam hard ten val en is met een hoofdwond overgebracht naar een ziekenhuis. De bestuurder van de personenauto is niet gewond geraakt.