Mbeyu kan met de donaties haar opleiding afmaken.
Mbeyu kan met de donaties haar opleiding afmaken.

Actie 'Schoolfee voor Mbeyu'

DIEMEN Marleen van Overbeek uit Diemen startte twee jaar geleden de actie 'Schoolfee voor Mbeyu'. Er werd toen voldoende geld opgehaald om het weesmeisje in Kenia de kans te geven de middelbare school te bezoeken.

Marleen: "Mbeyu heeft inmiddels het tweede jaar van de boarding school in Ukunda afgerond. Maar haar resultaten waren niet zodanig dat het verstandig leek dat zij op die school verder ging. Mbeyu is inmiddels 17 jaar en is deze maand begonnen met een middelbare dayschool in Mariakani, aan de voet van de heuvel waar haar woonplaats Kaphingo op ligt. Het is belangrijk dat zij deze school afmaakt, want weinig kinderen in die regio maken hun middelbare school af. Als zij klaar is kan zij bijvoorbeeld een eigen winkel beginnen. De kosten voor een schooljaar voor Mbeyu zijn rond de 500 euro. Dit geld is nodig om onder andere het schoolgeld, boeken en haar uniform te betalen. Het geld voor Mbeyu was eind vorig jaar al binnen. Stichting Vrijwilligerscollectief Het Elsengroen uit Diemen heeft € 500,- gedoneerd voor ons project. Daar zijn wij uiteraard heel blij mee. Ik ben met die stichting in contact gekomen en heb toen een presentatie gegeven."

Het project van Marleen krijgt steun van een aantal mensen die jaarlijks een bijdrage geven. Het betreft onder anderen inwoners van Diemen en enkele collega's van Marleen. Zij werkt als docent aardrijkskunde op het Spinoza Lyceum in Amsterdam. Een paar collega's steunen andere kinderen met hun opleiding. Marleen: "Uiteraard blijft alle steun welkom. Niet alleen voor het volgende schooljaar van Mbeyu, maar ook voor andere kinderen uit Kaphingo die ik steun met de donaties."

Voor meer informatie: marleen_van_overbeek@hotmail.com. Mensen kunnen ook direct doneren op het speciale rekeningnummer voor de schoolfee: NL82 INGB 0749137304 t.n.v. M.C. van Overbeek.