Yes-R tijdens het Diemer Festijn in 2017.
Yes-R tijdens het Diemer Festijn in 2017. Foto's: Trudy Kroese

Yes-R en David Endt in Theater de Omval bij Kunst in Sport

De vijfde editie van Kunst in Sport wordt zondagavond 20 januari gehouden in Theater de Omval. De aanvang is om 20.00 uur.

DIEMEN Kunst in Sport (KIS) is een festival dat kunst en sport met elkaar verbindt. KIS wordt ook dit jaar georganiseerd door de Stichting Theater de Omval.

Yes-R zal tijdens het festival een optreden verzorgen. De bekende rapper uit Diemen is een groot voetballiefhebber. Hij had als jongen de ambitie om profvoetballer te worden. Hij voetbalt nog steeds als spits in sterrenteams. Ander amusement wordt verzorgd door cabaretier Arjan Kleton: 'Grappige Zaken'. Tijdens Kunst in Sport zijn er ook interviews met sportschrijver David Endt en fotograaf Stephan Tellier. David Endt is inwoner van Diemen en was in het verleden persvoorlichter en daarna teammanager van Ajax. Stephan Tellier was in 2016 winnaar van de NNP Prijs voor de Nieuwsbladfotografie. Van het werk van de fotograaf, zelf vroeger een begenadigd schaatser, wordt in Theater de Omval ook een tentoonstelling geopend, in samenwerking met galerie Art-de-Cor. De avond wordt besloten met het bekendmaken van de Diemense Sporters van 2018. De volgende zijn genomineerd. Sportman van 2018: Lucas Faidherbe (basketbal), Sander Stok (atletiek/kogelslingeren), Joshua Record (atletiek/hinkstapspringen) en Fergil Hesterman (ijszwemmen). Sportvrouw van 2018: Amber van der Meij (beachhandbal), Ashley Landsman (handbal) en Iris de Ruiter (atletiek/meerkamp). Sportploeg van 2018: Heren 1 ATVD (tennis). Vrouwen 1 SV Diemen (voetbal) en Springgroep DGV (turnen). Sporttalent van 2018: Dani van Dijk (karten), Meisjes B1 Smashing '72 (volleybal), Steijn Waschewski (turnen) en Tobias Westerveld (bridge). Steven Dijk is de presentator. De toegang is gratis, maar reserveren via theaterdeomval.nl is wenselijk, want vol is vol. Meer informatie over het festival is te vinden op Kunstinsport.nl.

De winnaars van vorig jaar, rechts Steven Dijk.