Het team van Smashing '72.

Mini's Smashing' 72 door naar de halve finales

DIEMEN De mini's van Smashing '72 hebben zaterdag meegedaan aan de voorrondes van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap voor speelsters jonger dan 12 jaar.

Deze wedstrijden worden volgens het hoogste niveau van minivolleybal gespeeld: 4 tegen 4 op een veld van 6 bij 6 meter en het net op 2 meter hoogte.

Het team bestond uit de speelsters Anna Kukic, Flora van Weerdhuizen, Jade Tsang, Juliette Steen, Line van Os van den Abeelen en Marie Boonstra en coaches Erik van Weerdhuizen en Kilian Steen. Namens Smashing ' 72 was scheidsrechter John van Boxel afgevaardigd voor het Jeugd Kampioenschap.

Na winst op VV Utrecht (25-19, 25-16) werd er net gelijk gespeeld tegen Volley2B uit Bergschenhoek (24-26, 25-17) en verloren tegen Dynamo uit Apeldoorn (16-25, 12-25). Na gereken in de poulefase wist Smashing '72 zich te plaatsen en werd anderhalf uur later de kruisfinale gespeeld tegen ZVH uit Zevenhuizen.

In de eerste set won Smashing '72 met 25-19. In de tweede set kwam de tegenstander op voorsprong (9-15), maar na een Diemense time-out kwam Smashing '72 erg sterk terug met prima services, smashes en zelfs blokkeerpunten: Ook deze set werd gewonnen (25-17). Met deze zinderende 2-0 overwinning plaatsen de Diemense mini's zich voor de halve finaleronde op zaterdag 23 februari.