Koninklijke onderscheiding

Vervolg van voorpagina.

Sjaak Groot zet zich al twintig jaar in voor de openbare veiligheid van Diemen en de regio. Het brandweervak is voor Sjaak Groot een roeping, want hij is op jonge leeftijd al begonnen bij de jeugdbrandweer van Amstelveen. Sjaak Groot is sinds 1999 actief bij de Diemense brandweer, dat nu deel uitmaakt van het korps Amsterdam-Amstelland. Sjaak is bevelvoerder en sinds vorig jaar ook toegetreden tot het BOT, het Bedrijfs Opvang Team dat zich bezighoudt met de nazorg van brandweerlieden na ernstige incidenten. Belangrijk werk dat getuigt van grote betrokkenheid en verantwoordelijkheidsbesef. Daarnaast zorgt Sjaak ervoor dat de rijvaardigheid van de chauffeurs van de brandweerauto's op peil blijft. Sjaak heeft veel meegemaakt. Memorabele gebeurtenis was de grote brand bij de cacaofabriek in Wormer in 2003 waar 14.000 ton cacaobonen in vlammen opging. Met lieslaarzen aan stond hij samen met collega's in de cacao de brand te blussen. Sjaak Groot bedankte na de uitreiking van zijn Koninklijke onderscheiding onder anderen uitgebreid zijn vrouw Lyanne. Ook complimenteerde hij zijn ploeggenoten, en noemde hen 'een gouden team'.


FIFA Football in De Omval

DIEMEN Tijdens het festival Kunst In Sport vindt op woensdag 16 januari van 16.00 tot 19.00 uur in de foyer van Theater de Omval een FIFA football toernooi plaats.

Het FIFA 19 van EA Sports is één van de meest gespeelde eSports in Nederland. Deelnemers kunnen de opwinding van deze populaire sportgame op grote schermen ervaren. Deelname is gratis voor jong en oud. Wie wil mee doen stuurt een mail naar kunstinsport@theaterdeomval.nl.


OS Diemen

Vervolg van voorpagina.

Plaatsing hangt af van het schooladvies van de basisschool en de andere aanmeldingen. De OSDiemen wil een school zijn die een afspiegeling is van de leerlingen in Diemen en Duivendrecht en kiest daarom voor een verdeling over niveaus: 50% havo/vwo, 25% vmbo-tl en 25% vmbo-b/k.

Voor meer informatie: www.osdiemen.nl.