Afbeelding
Foto:

Rob Ebbeling

Eigenaar NaturalSkor
woont 20 jaar in Diemen

Wat is NaturalSkor?
"Het bedrijf van mijn vrouw Jolanda en mij. Wij staan elke woensdag op de markt op het Diemerplein en verkopen schapenvachten. Het is als een hobby begonnen. Wij verkopen naast schapenvachten onder andere ook plaids, sloffen en poncho's van schapenvacht. Wij staan op zaterdag op de markt in IJburg en regelmatig op braderieën."

Wat doe je verder?
"Ik werk voor zorginstelling Cordaan. Ik ben locatiemanager van De Diem en van het zorgcentrum op het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost en een zorginstelling in de Kraaipanstraat in Amsterdam Oost."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik heb door mijn baan en het werk op de markt weinig tijd voor hobby's. Ik doe daarnaast een studie bedrijfskunde."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Wij zijn vaak in Turkije geweest, maar mijn favoriete vakantieland is Zweden. Mijn moeder was Zweedse en wij gingen toen ik jong was vaak op vakantie naar Zweden."

Jouw favoriete plek in Diemen?
"Het Diemerplein. Wij staan daar dus elke woensdag en het voelt echt als een dorp. Veel mensen kennen elkaar en de sfeer is goed. Ik vind het wel jammer dat er in het winkelcentrum diverse winkelpanden leegstaan. Maar misschien zal de groei van Diemen met wijken als Plantage de Sniep en Holland Park hier een positieve invloed op hebben."

Wat kan er beter?
"Op zich doen wij het hier goed, dat geldt ook voor de gemeente. Maar het zou goed zijn als mensen meer aandacht voor elkaar hebben. Veel mensen zijn individualistisch. Wij wonen in Diemen-Zuid en ook in die wijk komt het voor dat buren elkaar niet eens kennen. Dat vind ik jammer."