Actie voor buurt-AED Hermelijn-vlinder

DIEMEN Tanja van der Bent is een inzamelingsactie gestart voor een buurt-AED die moet komen te hangen aan de buitenkant van Hermelijnvlinder in Diemen-Noord. Tanja is bewoonster van die flat.

Tanja: "Het lijkt mij goed als er hier een buurt-AED komt te hangen. Er kan altijd iets gebeuren. Philips heeft een actie waarbij het bedrijf 1.075 euro beschikbaar stelt voor een buurt-AED. Wij hebben een bedrag van 2.735 euro nodig. Ik ben op 30 december met een inzamelingsactie begonnen om het resterende bedrag bij elkaar te krijgen. De inzamelingsactie duurt tot en met 29 januari." Tanja vertelt hoe het werkt. "De buurt-AED komt aan de gevel van Hermelijnvlinder te hangen en wordt ook aangemeld bij 112. Als er een incident heeft plaatsgevonden, krijgen geregistreerde buurthulpverleners een bericht via WhatsApp met de plek van waar het is gebeurd en tevens de locatie van de buurt AED. Zij krijgen dan ook de pincode waarmee zij de kast van de buurt-AED kunnen openen." Mensen die een donatie willen doen kunnen de website www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-hermelijnvlinder-1113-diemen/donateurs bezoeken.


Themacafé in bibliotheek

DIEMEN DiD-it houdt op woensdag 16 januari voor de derde keer een Themacafé in OBA Diemen. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Margriet van der Valk, een van de organisatoren van het themacafé: "Dit keer staat de vraag centraal wat mensen kunnen doen om de goede voornemens niet te laten verslappen. Hoe blijf je gemotiveerd, hoe vermijd je valkuilen, hoe ga je om met verleidingen en met smoesjes? We zoeken deelgenoten, andere mensen die óók willen stoppen met roken, of méér willen bewegen, minder suiker en vet naar binnen willen werken, meer aandacht willen besteden aan vrienden, minder geld willen uitgeven aan niet echt nodige zaken, meer rust willen nemen, minder willen luisteren naar wat een ander zegt of juist méér willen luisteren. Samen sta je sterker, dus hopelijk kunnen we elkaar tips geven en misschien kunnen er afspraken worden gemaakt om elkaar ook ná deze avond te blijven steunen."