SV Zeeburg wint bij KSV

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen KSV met 19-28 gewonnen. Bij rust leidden de handbalsters uit Diemen met 10-12.

SV Zeeburg kwam in de eerste minuut op voorsprong en gaf die niet meer uit handen. De dekking stond prima maar aanvallend gebeurde er te weinig. Kansen werden niet altijd afgemaakt en duidelijk was dat SV Zeeburg er weer even in moest komen. KSV kon redelijk bijblijven waardoor SV Zeeburg met een kleine 10-12 voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft moest beter. Een platte 6-0 dekking werd ingezet aangezien KSV weinig van afstand schoot en vooral wilde passeren. Aanvallend moesten er meer systemen worden gehanteerd en SV Zeeburg moest creatiever spelen. De eerste minuten van de tweede helft ging het nog gelijk op, maar toen SV Zeeburg in ondertal maar liefst 5 keer wist te scoren werd het gat steeds groter. Er werden mooie breaks gelopen en goed van afstand geschoten, waaronder ook een paar mooie onderhandse ballen.

SV Zeeburg boekte een ruime zege. De doelpunten van SV Zeeburg werden gemaakt door Channa Goedhart (6), Nikki van Bel, Marlies Buur (ieder 5), Robin Haring (4), Amber Honing (3), Marin Engelage, Chantal Berkenvelder (ieder 2) en Britt Kersting (1).

Door de zege heeft SV Zeeburg nog altijd vier verliespunten meer dan beide koplopers VZV en US. SV Zeeburg speelt op zondag 13 januari thuis tegen VVW. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 14.30 uur.

Teams De Meeuwen hervatten competitie

DIEMEN De teams van De Meeuwen beginnen zaterdag aan het tweede deel van de competitie.

Het eerste herenteam van De Meeuwen gaat op bezoek bij ZPC Amersfoort. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Het waterpoloteam presteert dit seizoen goed en staat op de tweede plaats van de tweede klasse A.

De dames van De Meeuwen gaan zaterdagmiddag op bezoek bij West-Friesland. De wedstrijd begint om 15.00 uur. De dames staan op de zesde plaats van de tweede klasse A.