Fergil Hesterman tijdens een wedstrijd in Veitsbronn.
Fergil Hesterman tijdens een wedstrijd in Veitsbronn.

Hesterman pakt tweede plek

DIEMEN De Diemense ijszwemmer Fergil Hesterman heeft tijdens de IISA World Cup Series & Ice Swimming Aqua Sphere German Open '19 in Veitsbronn in Duitsland beslag gelegd op twee tweede plaatsen.

Fergil deed mee aan twee wedstrijden: de 1.000 meter en de 500 meter. Hij was titelverdediger, want vorig jaar won hij in Veitsbronn zowel de 1.000 meter als de 500 meter.

De wedstrijden werden gezwommen in een 50-meter buitenzwembad met een watertemperatuur van 1.4 graden.

De wedstrijd van 1.000 meter werd vrijdagavond gehouden. Fergil Hesterman zwom helaas niet de wedstrijd waarop hij had gehoopt. Hij zwom in een te laag armtempo maar wist toch een mooie tweede plaats in de wacht te slepen.

Tevreden

Zondag zwom Fergil de 500 meter. Hier ging het een stuk beter. Hij zwom ontspannen en technischer maar ook hier een tweede plaats. Hesterman was zeer tevreden met zijn prestatie in de wedstrijd van 500 meter.

Test

Het weekend in het Duitse Veitsbronn was met de watertemperatuur van 1.4 graden een heel goede test voor het WK ijszwemmen dat in maart in Moermansk in Rusland wordt gehouden. De watertemperatuur zal in Moermansk rond de 0 graden zijn en de luchttemperatuur -20 graden.
Fergil Hesterman neemt van 18 tot en met 20 januari deel aan het Nederlands kampioenschap ijszwemmen. Dit zwemevenement wordt in Volendam gehouden. Hij hoopt dat de temperatuur van het water in Volendam onder de 5 graden zal zijn.