Afbeelding

Jan Sikking

fractievoorzitter van Leefbaar Diemen, woont 65 jaar in Diemen

Hoe bevalt het werk in de gemeenteraad?
"Het bevalt mij nog steeds goed. Ik ben nu bijna vijf jaar raadslid en maak deze raadsperiode zeker af. Daarna zie ik wel verder. Ik vind het wel jammer dat sommige raadsleden overbodige vragen stellen en zichzelf graag willen horen en niet proberen andere overwegingen te begrijpen."

Wat doe je verder?
"Ik ben docent bedrijfskunde aan het Media College in Amsterdam. Ik geef les aan studenten van het vierde jaar, die voor hun eindexamen zitten. Ik moet in juni met pensioen. Ik vind dat erg jammer, want ik had graag nog een paar jaar doorgegaan."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik doe aan hardlopen en schermvliegen. Ik heb ongeveer 2000 vluchten gemaakt. Als de wind van zee komt vlieg ik vaak bij Wijk aan Zee, zo'n tien tot twaalf meter boven de grond en dat kan uren duren. Maar als ik in het buitenland van een berg afvlieg ga ik van een hoogte van 2100 meter naar beneden. Het duurt tussen de drie kwartier en een uur als je niets doet en rechtuit vliegt voordat ik beneden ben ."

Jouw favoriete winkel?
"My Time in winkelcentrum Diemerplein. Daar werkt mijn nichtje."

Welk boek lees je?
"Ik heb onlangs een boek over Elon Musk gelezen, de topman van Space X en Tesla. In het boek staat hoe hij onze toekomst vormgeeft."

Jouw favoriete plek in Diemen?
"Het PEN-bos. Daar is het heerlijk rustig, je komt er vrijwel niemand tegen. Ik loop daar hard. Ik doe elk jaar mee aan de Dam tot Damloop en moet dus trainen."

Wat wens je voor 2019?
"Een goede gezondheid. Dat is toch het belangrijkste."