Dames SV Zeeburg zetten jacht in op koplopers

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg start na een korte winterstop op zaterdag 5 januari alweer met de competitie. SV Zeeburg gaat dan op bezoek bij KSV. De wedstrijd in Heerhugowaard begint om 20.00 uur.

De technische staf van het eerste damesteam van SV Zeeburg sprak voor de start van dit seizoen de ambitie uit om kampioen te worden van de hoofdklasse E van de zaalcompetitie.

SV Zeeburg staat op de derde plaats van de ranglijst. De ploeg heeft een achterstand van vier punten op VZV en US. VZV is lijstaanvoerder omdat die ploeg een beter doelsaldo heeft dan US.

SV Zeeburg verloor in november voor eigen publiek van US: 18-19. In diezelfde maand ging de ploeg uit Diemen onderuit tijdens de uitwedstrijd tegen VZV: 21-19. SV Zeeburg heeft de titelkansen nog in eigen hand, want de ploeg ontmoet in het tweede deel van de competitie zowel VZV als US. SV Zeeburg kan het zich echter niet permitteren om nog punten te laten liggen. Coach Doug van Leeuwen heeft vertrouwen. "Wij kunnen zeker van VZV winnen. US is de angstgegner van ons team. We moeten voor die wedstrijd de knop omzetten. En ik hoop dat wij net als vorig seizoen na de winterstop beter spelen dan voor de winterstop."


Nieuwjaars-bijeenkomst SV Diemen

DIEMEN SV Diemen houdt op zaterdag 5 januari de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst.

De kantine van de voetbalvereniging is vanaf 13.30 uur geopend. Om 14.30 uur beginnen er twee wedstrijden. Het eerste zondagteam speelt tegen een team dat uit spelers bestaat die in het verleden uitkwamen in zondag 1 van de club. Het eerste zaterdagteam speelt tegen de veteranen. Voorzitter Henk van der Weele: "Het leuke is dat er in het team van de veteranen spelers zitten van wie hun zoon voor zaterdag 1 uitkomt. Vorig jaar zijn er twee teams gemaakt van zowel veteranen als spelers van zaterdag 1. Dat zal dit keer waarschijnlijk opnieuw gebeuren." In de kantine wordt die middag vanaf 17.00 uur een nieuwjaarsreceptie gehouden.