Vuurwerkafval en kerstbomen

Vervolg van voorpagina.

Op nieuwjaarsdag is de inzamelactie voor vuurwerkafval en kerstbomen begonnen. Kinderen en jongeren kunnen ook vandaag en morgen vuurwerkafval en kerstbomen inleveren. Vandaag (donderdag 3 januari) kan dit tussen 13.30 en 16.30 uur bij winkelcentrum Diemerplein, winkelcentrum Diemen-Noord, winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen-Zuid en de speelplek Santigron in de wijk Plantage de Sniep.

Morgen (vrijdag 4 januari) kan dit tussen 13.30 en 16.30 uur bij de drie winkelcentra en op de parkeerplaats van het AGO Zwembad in Plantage de Sniep. Elke ingeleverde zak vuurwerkafval en kerstboom is een bedrag van 0,50 euro en een lot waard.

In het DiemerNieuws van donderdag 10 januari en op de website www.diemen.nl worden de prijswinnaars van de loterij bekendgemaakt. Personen die een winnend lot hebben dienen voor 14 januari een e-mail te sturen naar communicatie@duoplus.nl. Zij dienen hun naam, adres, telefoonnummer en lotnummer te vermelden. De prijsuitreiking is op woensdag 16 januari om 15.00 uur in het gemeentehuis.


De Rietschuur krijgt woon-bestemming

DIEMEN De gemeente wil een duurzame woonbestemming realiseren voor de Rietschuur aan Kriekenoord 7. De Rietschuur en het kunstwerk blijven behouden en op het omliggende terrein worden ook nog enkele woningen gebouwd.

De Rietschuur en het omliggend terrein ter grootte van ca. 7000 m2 zijn sinds 2018 eigendom van de gemeente. Daarvoor was stichting Pantar eigenaar en gebruiker van het gebouw.

De Kleine Rietschuur, die naast het pand stond, is in 2014 gesloopt met toen als reden om plaats te maken voor de nieuwbouw van brede school De Kersenboom, die uiteindelijk elders in de wijk wordt gebouwd.

De gemeente gaat de markt uitdagen om met een goed plan voor de Rietschuur en het omliggende terrein te komen. De eisen die de gemeente aan deze ontwikkeling stelt worden in een programma van eisen vastgelegd.