De Amstel Ice Swim.
De Amstel Ice Swim.

Hesterman organiseert Ice Swim

DIEMEN De Diemense ijszwemmer Fergil Hesterman was een van de organisatoren van de tweede editie van de Amstel Ice Swim die zondag in de Amstel in Amsterdam is gehouden.

Fergil wil zijn sport meer bekendheid gegeven en heeft daarom opnieuw de Amstel Ice Swim georganiseerd. Er deden maar liefst 111 zwemmers mee die bij de Berlagebrug in het koude water doken.

De Diemense ijszwemmer deed dit jaar zelf niet mee aan de Amstel Ice Swim. "Ik heb bewust de keuze gemaakt om dit jaar niet mee te doen met de Amstel Ice Swim met het oog op het wereldkampioenschap dat in maart wordt gehouden."

Dit jaar waren er naast deelnemers uit Nederland ook weer veel zwemmers uit andere landen aanwezig. De deelnemers kwamen onder andere uit Argentiniƫ, Belgiƫ, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, IJsland en Tsjechiƫ.

5,7 graden

Het water was met 5,7 graden net niet koud genoeg om de uitslagen officieel te laten gelden. Bij ijszwemmen moet de temperatuur van het water 5 graden of kouder zijn.

Het programma bestond uit vijf nummers: de 1000 meter, de 100 meter, de 200 meter, de 50 meter en de 500 meter. De 100 meter was het populairste nummer met maar liefst 65 deelnemers. "Als organisatie kijken we terug op een fantastische editie en zonder onze vrijwilligers hadden we dit niet kunnen doen. Volgend jaar zal er zeker een derde editie volgen", aldus Fergil. Fergil neemt komend weekend deel aan het Open Duits Kampioenschap. Hij zal dan zijn titels op de 1000 meter en 500 meter verdedigen.