The Sun Flower is inmiddels weer open.
The Sun Flower is inmiddels weer open.

Auto ramt pui The Sun Flower

DIEMEN Een onbekende automobilist ramde de pui van The Sun Flower in de Muiderstraatweg 1. Het glas en het kozijn zijn daarbij vernield.

Het incident vond vlak na de jaarwisseling plaats. De ingang van The Sun Flower is vaak een populaire plek voor toeschouwers die naar het vuurwerk kijken, maar op het moment dat de auto de pui raakte stonden er geen mensen voor de ingang van The Sun Flower. Niemand raakte gewond. De automobilist reed na de botsing weg. De politie trof later die nacht in de omgeving de bewuste auto aan. Er werden geen inzittenden aangetroffen. De politie heeft de auto in beslag genomen en is bezig met het onderzoek. Kort na het incident zijn op de pui van de The Sun Flower houten schotten aangebracht. De eigenaar en het personeel van The Sun Flower zijn geschokt door het incident, maar zijn blij dat er niemand gewond is geraakt. Personeel van The Sun Flower heeft woensdagochtend het glas dat op de vloer van de zonnestudio terecht was gekomen opgeruimd en het gebouw schoongemaakt. De zonnestudio is woensdagochtend weer open gegaan.

Ook dit jaar zijn er rond de jaarwisselingen vernielingen aangericht. Het betrof vooral vernielingen van straatmeubilair, zoals prullenbakken op het Gruttoplein en in de Burgemeester Bickerstraat. De gemeente neemt deze week de schade op.

2