Burgemeester Erik Boog.
Burgemeester Erik Boog. Foto: Gemeente Diemen

Waar kijken inwoners van Diemen naar uit?

DIEMEN Het nieuwe jaar is enkele dagen oud. Het DiemerNieuws vroeg een aantal inwoners van Diemen naar de zaken waar zij dit jaar naar uitkijken.

Burgemeester Erik Boog: "Waar ik als burgemeester erg naar uitkijk is dat er eindelijk weer sociale en middeldure huurwoningen in Diemen gebouwd gaan worden. In de crisistijd is er afgelopen jaren wel veel gebouwd, maar alleen op particuliere gronden of door marktpartijen die wel geld hadden om te investeren. Dat leverde veelal duurdere woningen op, omdat de gemeente niet kon afdwingen dat er ook meer betaalbare woningen zouden komen. Maar nu kan de gemeente samen met woningcorporaties en marktpartijen weer gaan bouwen voor andere inkomensgroepen. Deels op gronden van de gemeente, zoals Holland Park West, zodat we daar ook sociale huurwoningen en woningen in het middensegment kunnen bouwen. Het is zoveel waard dat jongeren die hier zijn opgegroeid kunnen wonen in Diemen. En dat mensen die willen doorstromen naar een iets duurdere woning dat ook kunnen. We moeten er echt voor zorgen dat er in Diemen voor alle inkomensgroepen een woning is."

Loek Stomps is secretaris/waarnemend voorzitter van de afdeling Diemen van ouderenbond PCOB. "Ik hoop dat ik het hele jaar samen met mijn echtgenote en directe omgeving in goede gezondheid mag vieren. Ook hoop ik dat het in Diemen nog beter gaat lukken structureel iets te doen aan de eenzaamheid van (vooral oudere) inwoners, dat de toegenomen samenwerking tussen de verschillende organisaties op het gebied van 'activiteiten voor senioren in Diemen' een structureel karakter krijgt en niet meer afhankelijk is van incidentele initiatieven
en dat het lukt de gemeente zo ver te krijgen dat het praten over en vaststellen van ouderenbeleid gebeurt door daadwerkelijk met ouderen in gesprek te gaan/te zijn. Ook hoop ik dat Ajax het nu eindelijk eens volhoudt te blijven presteren op het niveau van het laatste halfjaar van 2018 en dat mijn trainingsarbeid op de biljarttafel permanent zichtbaar wordt in de wedstrijden, ook al is het op een relatief laag niveau."

Wim Bohnenn, presentator van het Diemer Festijn: "Uiteraard kijk ik uit naar het Diemer Festijn dat in september plaatsvindt. Ik ben alweer een tijdje bezig met de voorbereidingen. Dat geldt ook voor het Oranjefestival, dat op Koningsdag zal worden gehouden op het Van Markenplantsoen. Vorig jaar vond de eerste editie van het Oranjefestival plaats en dat was een groot succes. Ik kijk ook uit naar het kampioenschap van Ajax. Ik ben ervan overtuigd dat Ajax kampioen wordt. Het is niet alleen een heel goede ploeg, maar ook een vriendenploeg. En uiteraard hoop ik dat mijn kinderen en kleinkinderen gelukkig en gezond blijven."

Zanger Quincy kijkt vooruit naar een druk jaar. Hij zal ook dit jaar weer veel optreden. "Ik geef op maandag 20 mei een concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Dat wordt een concert met een liveband. De kaartverkoop begint in januari. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen via mijn Facebookpagina op de hoogte blijven. Ik treed op Koningsdag op tijdens het Oranjefeest in Diemen en in september ook weer tijdens het Diemer Festijn."

Lau Demmers is voorzitter van de Diemer IJsclub. Elke winter hoopt hij dat het gaat vriezen en dat de natuurijsbaan van de oudste vereniging van Diemen open kan gaan. Vorig jaar was dat pas op 1 maart het geval. "Ik kijk uit naar natuurijs. Ik heb goede hoop dat het gaat vriezen en wij onze natuurijsbaan kunnen openen voor de schaatsliefhebbers. Ik denk dat de natuurijsbaan dit jaar eerder opengaat dan tijdens de vorige winter. Ik gok op half februari."

Wim Bohnenn is bezig met voorbereidingen voor het Diemer Festijn en Oranjefeest

Lau Demmers bij de natuurijsbaan.