Afbeelding

Dirk Maasdam

'Oproepkracht' van Maasdam IJzerwaren, woont sinds 1974 in Diemen

Wat doe je bij Maasdam?
"Ik ga mijn zoon Jelle en zijn collega's helpen tijdens de verkoop van vuurwerk. Wij verkopen op vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december vuurwerk. Ik sta in de winkel en kijk of alles goed verloopt. Ik let erop dat mensen die binnen zijn geen onverantwoordelijke dingen doen. Als ik het niet vertrouw, controleer ik de leeftijd van die persoon, maar dat doen de mensen die achter de balie staan ook."

Ga je zelf vuurwerk afsteken?
"Niet veel en alleen maar siervuurwerk. De tendens is dat er steeds meer siervuurwerk wordt afgestoken. Veel mensen zijn het knalvuurwerk een beetje zat."

Wat zijn jouw hobby's?
"Watersport. Ik zeil graag en vaar daarnaast regelmatig met een motorboot en een sloepje. Daarnaast verzamel ik oude fototoestellen. Ook ben ik bezig met het restaureren van een Morgan, een auto uit 1957."

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
"De derde Diem en omgeving. Het is daar prachtig; er lopen koeien en paarden en het is er stil. Het is een plek waar ik tot rust kom."

Welk boek lees je momenteel?
"Een boek over de Morgan. In dat boek staat hoe die auto precies in elkaar zit. Het is geschreven in technisch Engels, dat is best moeilijk. Het is een ander soort Engels dan dat je op school leert."

Wat wil je per se gaan doen in 2019?
"In de Morgan rijden. Ik heb die auto al tien jaar en volgens mijn planning is de restauratie in mei volgend jaar klaar. Dan ga ik er in rijden. Het is een opvallende auto met een bordeauxrode kleur."