Vuurwerk

Vervolg van voorpagina.

Maar desondanks moet er elk jaar op 1 januari helaas worden vastgesteld dat er vernielingen in de openbare ruimte zijn aangericht.

De gemeente verzoekt inwoners van Diemen om na het afsteken van vuurwerk het vuurwerkafval te verzamelen en langs de kant van de weg te plaatsen. Dit maakt het werk van het personeel van de reiniging makkelijker. Zij gaan zoals elk jaar op nieuwjaarsdag aan de slag om de straten weer schoon te maken.


Zes organisatie ontvangen bijdrage Meerlanden-fonds

DIEMEN Zes organisaties uit Diemen hebben op dit jaar een bijdrage ontvangen van het Meerlandenfonds.

Het betreft Huurdersvereniging Diemen (250 euro), Serve the City (500 euro), Sint Petrus' Banden (350 euro), Stichting Welzijn Diemen (225 euro), Stichting Jazzfestival Duke op het Diemerplein (400 euro) en De Baksmaten (350 euro).

De organisaties uit Diemen ontvingen hun cheque van het Meerlandenfonds uit handen van wethouder Jeroen Klaasse. De uitreiking van de cheques vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in Noordwijkerhout.

Record aanvragen

Tijdens de twaalfde editie van het Meerlandenfonds is voor in totaal 55.000 euro voor goede doelen in het verzorgingsgebied van Meerlanden uitgereikt. Er was een recordaantal van 343 aanvragen ingediend.

Belangrijk werk

"Na beoordeling heeft het bestuur van het Meerlanden aan 127 clubs een bijdrage toegekend. Hierbij hebben we gekeken hoe verenigingen en goede doelen zich bezighouden met het verbeteren van het milieu en de buurt en het bevorderen van welzijn van mensen", licht Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden, toe. "Uiteindelijk zijn we samen verantwoordelijk voor een fijne leef- en werkomgeving. Daarom steunen wij deze mooie initiatieven ook. Vrijwilligers doen hier belangrijk werk voor. We mogen trots zijn dat zo veel mensen zich belangeloos inzetten voor de maatschappij, dat geeft een goed gevoel."