Inschrijving DiemerCross is gestart

DIEMEN De inschrijving voor de DiemerCross is begonnen. De DiemerCross wordt op zondag 17 februari 2019 in het Diemerbos gehouden. Inschrijven kan via de website www.diemercross.nl.

De DiemerCross wordt opnieuw georganiseerd door atletiekvereniging AV'23 en de gemeente Diemen. De brandweer is niet meer bij het evenement betrokken. Scouting Diemen speelt een nog prominentere rol bij de DiemerCrosss dan in voorgaande jaren. In Scoutinghuis De Blokhut in het Diemerbos kunnen deelnemers zich inschrijven, hun startnummer ophalen en zich omkleden. Ook verkoopt Scouting Diemen koffie, soep en broodjes. Dweilorkerst De Neuteblazers uit Diemen zal de deelnemers muzikaal begeleiden.

Inschrijven kan tot en met zaterdag 16 februari 2019 10.00 uur. Op zondag 17 februari 2019 kunnen deelnemers zich vanaf 10.00 uur na-inschrijven in Scoutinghuis De Blokhut.

Het programma van de DiemerCross: de Kindercross over 700 meter voor kinderen tot en met acht jaar start om 11.15 uur. Om 11.30 uur gaat de Jeugdcross over 1850 meter van start. Deze wedstrijd is toegankelijk voor kinderen tot en met twaalf jaar.

De Stammercross en de Veeneikcross voor junioren en volwassenen gaan om 12.00 uur tegelijkertijd van start. Deelnemers aan de Stammercross moeten een afstand van 4000 meter afleggen, de deelnemers aan de Veeneikcross een afstand van maar liefst 9500 meter.


Diemense in Opzij top 100

DIEMEN Sandy Kalisingh uit Diemen staat in de top 100 van meest invloedrijke vrouwen van maandblad Opzij. In de categorie 'Tech Vrouwen' staat ze in de top 10.

Kalisingh is eigenaar van een management- en consultancybureau dat zich bezighoudt op het snijvlak van medisch, robotica en ICT. Bij de gemeenteraadsverkiezingen stond ze op de kandidatenlijst voor de Ouderenpartij Diemen. Kalisingh organiseert volgend jaar een Robotica Challenge voor basisscholen en middelbare scholen in Diemen en omgeving. De kick-off is op 28 januari met 150 leerlingen in Theater de Omval.