Gert en Marion van Staveren zijn blij dat ze het rustiger krijgen maar zullen veel klanten gaan missen.
Gert en Marion van Staveren zijn blij dat ze het rustiger krijgen maar zullen veel klanten gaan missen. Foto: Trudy Kroese

Wassalon Dubbelblank sluit

DIEMEN Wassalon Dubbelblank in de René Castelijnstraat 13A sluit vrijdagmiddag 28 december voor de laatste keer de deuren. Eigenaars Gert en Marion van Staveren gaan met pensioen.

De wassalon heeft maar liefst bijna 53 jaar bestaan. Gert en Marion zijn 35 jaar eigenaars van de wassalon geweest. "Wij gaan met prepensioen. Wij hebben het onze vaste klanten al enige tijd geleden verteld en velen van hen vinden het jammer", aldus Gert. De zaak werd op 5 februari 1966 geopend door Jan van Staveren. Hij was de vader van Gert en een broer van Leo van Staveren, die jarenlang met zijn fietsenzaak in de Arent Krijtsstraat heeft gezeten. In januari 1984 namen Gert en Marion de zaak over.

Wassalon Dubbelblank ziet er mooi uit. Er staan acht wasmachines, vier drogers, twee centrifuges en een mangel voor strijkwerk. Het bedrijf heeft altijd veel vaste klanten mogen ontvangen. Het vakmanschap, de persoonlijke aandacht en goede service waar Gert en Marion om bekend staan, is altijd gewaardeerd door de klanten.
Marion: "Wij zullen veel klanten gaan missen; zij zijn toch een beetje familie van ons geworden." Zij vertellen dat zij niet alleen vaste klanten uit Diemen hebben, maar ook uit Betondorp en plaatsen als Weesp, Almere en De Rijp. Er zijn zelfs enkele klanten die Gert nog als kleine jongen hebben meegemaakt, toen hij met zijn ouders boven de zaak woonde.
Gert en Marion hebben altijd hard gewerkt en vinden het prettig dat zij het rustiger aan kunnen gaan doen. Zij gaan eerst uitrusten en krijgen meer tijd voor het bezoeken van de moeder van Marion, hun zoon en schoondochter en dochter en schoonzoon en de drie kleinkinderen. Er is een vierde kleinkind op komst. Er komt geen wassalon in de zaak terug. Volgend jaar komt er naar alle waarschijnlijkheid een administratiekantoor in het pand.