Lekker rolschaatsen op Diemerplein.
Lekker rolschaatsen op Diemerplein.

Veel plezier tijdens
de Winterspelen

DIEMEN Rond de 200 kinderen hebben zich zaterdag uitstekend vermaakt tijdens de Daarom Diemen Winterspelen op het Diemerplein. Het was de vijfde keer dat de Winterspelen werden gehouden.

De Winterspelen werden georganiseerd door de Stichting Welzijn Diemen (SWD) en Daarom Diemen samen met Winkeliersvereniging Diemerplein. In tegenstelling tot voorgaande jaren was er geen schaatsbaan op het Diemerplein geplaatst. Een deel van het plein was met hekken afgezet zodat er een rolschaats- en skeelerbaan was ontstaan. Kinderen bonden de rolschaatsen of skeelers onder en rolden weg.

Kinderen konden een gratis strippenkaart ophalen en vervolgens van alle attracties gebruikmaken. Naast de rolschaats- en skeelerbaan was er een springkussen, een snowboardsimulator en een escaperoom voor kinderen vanaf groep zes. Ook konden kinderen gratis een portie poffertjes en warme chocolademelk bij een kraam ophalen. De kinderen werden tijdens de Winterspelen begeleid door de buurtsportcoaches Dionne Tool en Rens Wit van SWD en een aantal stagiaires van de welzijnsinstelling. Het weer zat gelukkig mee. Af en toe viel er een beetje regen, maar dat deerde de kinderen niet. Veel ouders waren met hun kinderen meegekomen. Een aantal van hen waagde zich ook op rolschaatsen of skeelers, meestal om hun kinderen te begeleiden. De ouders toonden zich enthousiast over het winterse evenement.

Gratis poffertjes en chocolademelk.
Kinderen vermaken zich uitstekend.
Evenwicht bewaren op snowboardsimulator.