Gemeente wijst meer vuurwerkvrije zones aan

DIEMEN De gemeente heeft dit jaar weer vuurwerkvrije zones aangewezen. Vuurwerk mag alleen worden afgestoken van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Burgemeester Erik Boog: "Dit jaar heeft de gemeente meer vuurwerkvrije zones in Diemen aangewezen. Daar mag je dus nooit vuurwerk afsteken, ook niet op oudejaarsavond. Daar staan stevige boetes op. Die boetes zijn er eveneens voor mensen die vroegtijdig vuurwerk afsteken. Ook hebben we dit jaar weer extra aandacht voor de aanpak van illegaal vuurwerk. Het bezit of afsteken van illegaal vuurwerk is een misdrijf, dus daar kun je zelfs strafrechtelijk voor vervolgd worden."

"Mensen en dieren kunnen veel last hebben van vuurwerk. Houd daarom rekening met elkaar, steek alleen vuurwerk af waar en wanneer het mag en wees voorzichtig. Laten we er een veilige en feestelijke jaarwisseling van maken", aldus Boog.

Geen vuurwerk

De vuurwerkvrije zones die zijn aangewezen betreffen de directe omgeving van scholen, de winkelcentra, het politiebureau, de kinderboerderij, de zorgcentra De Diem en Berkenstede, parkeerterreinen, de brandweerkazerne, maneges, het gemeentehuis en openbaarvervoervoorzieningen, inclusief bushokjes en tramhaltes.

De politie en BOA's zullen letten op het naleven van de regels die voor het afsteken van vuurwerk gelden. Minderjarigen die de regels overtreden worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Elk jaar worden er in Diemen vernielingen aangericht tijdens de jaarwisseling. Het betreft in veel gevallen schade die veroorzaakt wordt door het afsteken van vuurwerk. De gemeente neemt altijd voorzorgsmaatregelen en sluit bijvoorbeeld afvalbakken af.

5