SV Diemen won laatste thuisduel van ZSGOWMS.
SV Diemen won laatste thuisduel van ZSGOWMS. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen start winterstop

DIEMEN De winterstop is voor SV Diemen een week eerder begonnen dan gepland. De KNVB had zondag alle wedstrijden in het district West 1 afgelast. De wedstrijd SV Diemen-VVH Velserboek ging dus ook niet door.

Trainer Mark Steur en de spelers vonden het jammer dat de wedstrijd niet doorging. SV Diemen was na een stroef begin van de competitie de laatste weken aan een goede serie wedstrijden bezig. De ploeg won de afgelopen weken de uitwedstrijd tegen Zwanenburg (1-2), voor eigen publiek het duel tegen ZSGOWMS (2-0) en speelde in de laatste wedstrijd voor de winterstop met 2-2 gelijk tegen DCG, dat met HBC en IVV de koppositie in de derde klasse C deelt. "Het is jammer dat het zondag niet doorging, want wij speelden de laatste weken goed en zijn in de race voor de tweede periodetitel. De ploeg heeft een aantal dingen goed opgepakt en speelt een stuk beter dan tijdens de eerste fase van de competitie", aldus Steur.

SV Diemen staat na elf duels op de achtste plaats van de ranglijst. De ploeg van Steur heeft dertien punten. Steur heeft dit seizoen een aantal jonge en talentvolle spelers de nodige speeltijd gegeven. Het betreft keeper Dean Palmer, centrumverdediger Jesse te Paske, linksback Wouter Holthuizen en aanvaller Rowen Buis. Die laatste heeft enige tijd last ondervonden van een blessure.

SV Diemen gaat nu genieten van de winterstop. De ploeg hervat de competitie op 20 januari met een uitwedstrijd tegen Alliance '22. Mark Steur: "Wij beginnen op donderdag 3 januari weer met de training en spelen op dinsdag 8 januari en zondag 13 januari oefenwedstrijden. Een week daarna beginnen wij aan het tweede deel van de competitie."