Afbeelding
Foto:

Barry Westerbeek

Barkeeper bij Café 't Pandje, woont 37 jaar in Diemen

Hoe bevalt jouw werk?
"Uitstekend. Ik werk in januari 2019 alweer 18 jaar bij Café 't Pandje. Het is leuk werk. Er komen veel vaste gasten in het café en ik heb goed contact met de gasten. Ik werk zowel overdag als 's avonds, maar daar ben ik uiteraard aan gewend."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik heb geen echte hobby's, maar ik vind het leuk om uit eten te gaan of een weekeindje weg te gaan. Als wij uit eten gaan is het meestal bij Hachi in Diemen. En als wij een paar dagen weg gaan is dat vaak naar een plek in Nederland. Ik ben diverse keren op Texel geweest. Dat vind ik een mooi eiland. Recent zijn wij nog in Zwolle geweest. Ik ga een keer per jaar op vakantie naar het buitenland. De afgelopen jaren naar Gran Canaria en in het verleden een paar jaar achter elkaar naar Griekenland."

Wat ga je met kerst doen?
"Het café is eerste en tweede kerstdag dicht, dus ik ben dan vrij. Eerste kerstdag blijf ik thuis en op tweede kerstdag ga ik meestal naar het strand, lekker uitwaaien en daarna iets eten en drinken."

Ga je vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling?
"Nee. Toen ik jonger was stak ik wel vuurwerk af, maar nu heb ik er niets meer mee. Ik heb de afgelopen jaren geen euro aan vuurwerk uitgegeven."

Wat kan er beter in Diemen?
"Betaalbare huisvesting voor jongeren. Mijn zoon Milco wordt in maart 18 jaar. Hij gaat zich dan inschrijven als woningzoekende en zal daarna waarschijnlijk lang moeten wachten voor hij in aanmerking komt voor een woning. Tegenwoordig duurt dat minimaal een jaar of tien. Dat is een probleem waar heel veel jongeren in Diemen mee te maken hebben. Ik hoop dat daar verandering in komt."