Kerst-ommegang op 24 december

DIEMEN De kerstommegang wordt op maandagavond 24 december gehouden. De kerstommegang start om 17.00 uur bij het gemeentehuis en eindigt rond 18.00 uur op het plein voor de kerk Sint Petrus' Banden.

De kerstommegang is een evenement dat al jaren op kerstavond wordt gehouden en trekt elk jaar veel belangstellenden. Het evenement wordt georganiseerd door de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden en Scouting Diemen.

De Neuteblazers

De start van de kerstommegang vindt om 17.00 uur plaats bij het gemeentehuis. Daar wordt het eerste deel van het kerstverhaal voorgelezen door wethouder Jeroen Klaasse. Het Diemense dweilorkest De Neuteblazers zorgt voor de muzikale begeleiding. Tijdens de tocht lopen er diverse dieren mee.

Vanaf het gemeentehuis gaat de stoet in de richting van de Diemer Apotheek, waar door Jessica van der Sluis van de openbare bibliotheek opnieuw een deel van het kerstverhaal wordt voorgelezen.

De tocht gaat verder naar de Ouddiemerlaan, waar bij De Oude Smidse opnieuw een deel uit het kerstverhaal wordt voorgelezen. Ditmaal door Hanneke van Wel. Daarna gaan de deelnemers van de kerstommegang naar het Van Medenbach Wakkerplein, waar Gina Miltenburg een deel van het kerstverhaal zal voorlezen.

Vervolgens trekt de kerstommegang naar de kerk De Ontmoeting. Daar leest Sjaak Groot een deel van het kerstverhaal voor. Rond 18.00 uur arriveren de deelnemers op het plein voor de kerk Sint Petrus' Banden.

Kerststal

Op het plein leest pastor André Tönis een deel van het kerstverhaal voor. Op het plein zal een kerststal met levende dieren staan die door Scouting Diemen wordt ingericht. Er wordt afgesloten met een drankje.

De sponsors dit jaar zijn: De Neuteblazers, Ruad Audiovisual Solutions, Daarom Diemen, Jumbo Diemen Noord, Jumbo Diemen Zuid, Bloemenzaak Mooi by Rick, Haringhandel Johan van Leijenhorst, Café 't Pandje, Grand Café Cheers, Café Mell en Eetcafé De Hut. Ook zijn er diverse particuliere sponsors.