Het was druk op het plein voor het gemeentehuis.
Het was druk op het plein voor het gemeentehuis. Foto: Trudy Kroese

Lichtjes in de kerstboom voor gemeentehuis zijn ontstoken

DIEMEN De Diemer December Dagen zijn donderdagavond officieel geopend. Burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Nilaya Holwijn ontstaken de lichtjes in de kerstboom voor het gemeentehuis. De kerstboom is een meter of elf hoog en is afkomstig uit de Ardennen in België.

Het was het derde jaar in successie dat de Diemer December Dagen werden geopend. Voor kinderburgemeester Nilaya Holwijn was het een bijzondere dag, want zij vierde haar elfde verjaardag. Zij werd door de aanwezigen toegezongen, ontving veel felicitaties en kreeg cadeaus van burgemeester Boog.

Er waren veel mensen op het evenement afgekomen. Zij bekeken de grote kerstboom, genoten van de optredens van het Hagunnan Koor, Voice Female, EDOG Muzikaal Theater en Gospelkoor D'Light.

Warme drankjes

Leden van de actieve vereniging Scouting Diemen serveerden warme chocolademelk en glühwein. Ook konden aanwezigen een gratis oliebol halen bij de oliebollenkraam van Verwijk op het Diemerplein. De opening van de Diemer December Dagen was mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Albert Heijn in winkelcentrum Diemerplein en Jumbo in winkelcentrum Kruidenhof.

Burgemeester Erik Boog besteedde tijdens zijn korte toespraak aandacht aan de activiteiten die dit jaar in december in Diemen worden gehouden. Vrijdag werd de Daarom Diemen Santa Run gehouden, de Wensbomenactie in winkelcentrum Diemerplein is net afgelopen en op zaterdag 22 december worden op het Diemerplein de Daarom Diemen Winterspelen gehouden. Ook zijn er diverse kerstmarkten in Diemen geweest.