Kinderburgemeester Nilaya Holwijn luidt de bel.
Kinderburgemeester Nilaya Holwijn luidt de bel. Foto's: Trudy Kroese

Santa Run: rennen door de kou op het Diemerplein

Zestig kinderen hebben vrijdagmiddag deelgenomen aan de Daarom Diemen Santa Run. Het was de derde editie van dit hardloopevenement voor kinderen. Het was koud tijdens de Santa Run.

DIEMEN De Daarom Diemen Santa Run was georganiseerd door de Stichting Welzijn Diemen (SWD) en Daarom Diemen.

Er waren dit jaar drie verschillende Santa Runs. De Mini Santa Run voor leerlingen van de groepen 1, 2 en 3 van de basisscholen. Zij liepen drie ronden. De Maxi Santa Run voor leerlingen van de groepen 4, 5 en 6. De deelnemers liepen vijf ronden. Nieuw was dit jaar de Super Maxi Santa Run voor leerlingen van de groepen 7 en 8. Zij liepen maar liefst zeven ronden.

Na de warming-up die werd verzorgd door buurtsportcoach Rens Wit en een aantal stagiaires van de SWD startten de wedstrijden. De start werd met behulp van een bel verricht door wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken en kinderburgemeester Nilaya Holwijn.

Zij deelden na afloop van de Santa Run ook de prijzen uit aan de winnaars. Op het Diemerplein stond een podium waarop de winnaars mochten plaatsnemen.

Koud!

Het was koud tijdens de Santa Run. De thermometer gaf twee graden aan, maar maakte tevens duidelijk dat de gevoelstemperatuur -1 graden was. Terwijl de kinderen hun rondjes renden over het parcours op het Diemerplein, stonden hun ouders te bibberen.

Alle kinderen hadden van de organisatie een kerstmuts gekregen en veel kinderen hadden het nodige werk gemaakt van hun outfit. De driejarige Ruben was een van de jongste deelnemers. Hij droeg allemaal lampjes over zijn kleding en had de grootste lol.

Nadat zij waren gefinisht kregen de kinderen een certificaat en fruit en drinken. Tevens ontvingen zij een bon waarmee zij een gratis oliebol konden halen bij oliebollenkraam van Verwijk op het plein voor het gemeentehuis.

Veel deelnemers hadden werk gemaakt van hun outfit.
De prijsuitreiking.
Warming-up voor de start.
De deelnemers rennen hun rondjes.