Afbeelding
Foto:

Nicole van Engelen

Fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad, inwoonster van Diemen sinds 1995

Hoe bevalt het werk als raadslid?
"Ik vind het nog steeds heel leuk dat ik iets voor de inwoners van Diemen kan betekenen. Je zit als raadslid dicht op de bal, kunt daardoor invloed uitoefenen en je spreekt ook regelmatig direct met de mensen voor wie je het doet."

Wat doe je voor werk?
"Ik ben psycholoog en test mensen of zij geschikt zijn voor een bepaalde baan. Ik heb onlangs nog voor een groot bedrijf alle managers getest om hun ontwikkelpunten in kaart te brengen. Dat bedrijf kan deze mensen nu heel gericht ondersteunen in hun ontwikkeling."

Wat zijn jouw hobby's?
"Koken, lezen, sporten en vroeger ook schminken. Dat laatste doe ik al enige tijd niet meer omdat het veel tijd kost om het goed te doen. Ik sport drie keer per week bij sportschool Women's Joy in Diemen."

Heb je favoriete muziek?
"Ik luister niet veel naar muziek, omdat ik veel naar luisterboeken luister. Maar als ik werk luister ik soms naar klassieke muziek. Ik kan mij door klassieke muziek goed concentreren. En als ik kook luister ik weleens naar lekkere meezingers, zoals nummers van André Hazes of soulmuziek. Jazz vind ik ook fijn."

Wat ga je met kerst doen?
"Ik blijf thuis met mijn kinderen en mijn vriend. Op eerste kerstdag wil ik mijn kinderen, zeg maar, 'filmeducatie' geven. Dan gaan wij kijken naar klassieke kerstfilms zoals 'Gremlins' en 'Die Hard'. Op tweede kerstdag is mijn dochter jarig en vieren wij haar verjaardag."

Ga je tijdens de jaarwisseling vuurwerk afsteken?
"Nee, helemaal niet. Ik heb niets met vuurwerk. Ik ben er zelfs bang voor. Ik blijf tijdens de jaarwisseling lekker binnen."