SV Zeeburg liet mooie aanvallen zien.
SV Zeeburg liet mooie aanvallen zien. Foto: Trudy Kroese

Winst dames SV Zeeburg

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen Meervogels '60 met 29-26 gewonnen. Bij rust leidde SV Zeeburg met 15-10.

SV Zeeburg startte goed aan de wedstrijd. De handbalsters uit Diemen namen al snel een 5-1 voorsprong.

SV Zeeburg liet mooie aanvallen zien en slaagde erin om een groot aantal kansen te benutten. Bij rust leidde de thuisclub met 15-10.

Herpakken

SV Zeeburg had ook in de tweede helft het beste van het spel, maar liet Meerboys '60 bij vlagen te veel in het spel komen. SV Zeeburg wist zich na enige tijd te herpakken en nam weer afstand van het team van de bezoeksters.

SV Zeeburg leidde in de vijftigste minuut met 29-26 en leek de overwinning veilig te hebben gesteld. Maar in de laatste minuten van de wedstrijd werd het onnodig spannend en slaagde Meervogels '60 erin om nog vier doelpunten te maken.

Terechte overwinning

Maar SV Zeeburg hield zich sterk en gaf de overwinning niet meer uit handen. De ploeg uit Diemen boekte uiteindelijk een terechte overwinning: 29-26. SV Zeeburg blijft na de overwinning op Meervogels '60 op de derde plaats van de hoofdklasse E in de zaalcompetitie staan. De ploeg heeft na tien duels veertien punten en een achterstand van vier punten op VZV en US. VZV is koploper omdat het doelsaldo van die ploeg een fractie (slechts één treffer) beter is dan dat van US. SV Zeeburg speelt op zaterdag 15 december een uitwedstrijd tegen Westfriesland/SEW. De wedstrijd in Wognum begint om 19.00 uur. SV Zeeburg zal moeten winnen om de koplopers in het vizier te houden.