Han Hartog vertelt over zijn werk.
Han Hartog vertelt over zijn werk. Foto: Trudy Kroese

Verrast door interesse expositie

DIEMEN Diaken en pastor Han Hartog van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden heeft zaterdag en zondag een foto-expositie gehouden in de pastorie.

Hartog: "Ik was verrast door de opkomst. De expositie is op beide dagen goed bezocht. Het was vooral zondag na afloop van de kerkdienst druk, maar ook op andere momenten waren er steeds mensen aanwezig. Ik was ook verrast over waar de mensen vandaan kwamen. Niet alleen uit Diemen, maar ook uit de Watergraafsmeer, Amsterdam-Oost, Amsterdam-Zuidoost en Duivendrecht."

Hartog vond het ook leuk om de reacties van de bezoekers te horen. "Bij de foto's van de verschillende voorgangers stond een aantal mensen te praten. Zij zeiden dat mensen ondanks hun verschillen ook veel overeenkomsten hebben. Dat is voor mij een teken dat deze expositie mensen over allerlei grenzen heen even dichter bij elkaar heeft gebracht."

Werkkamer

Hartog werkt sinds 2010 als diaken en pastor bij de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden.
"Dat de expositie in de pastorie werd gehouden maakte het voor mij extra bijzonder. Ik had een werkkamer in het gebouw en heb er ook veel vergaderingen gehouden. Diverse parochianen hebben de expositie bezocht. Ook zij vonden het bijzonder om weer in het gebouw te zijn. Een bezoeker zei: 'Ik heb veel voetstappen in het gebouw liggen'."

Hartog, die een toegewijd amateurfotograaf is en zijn hobby de laatste jaren weer intensief heeft opgepakt, vertelt dat een deel van de foto's, namelijk beide series met landschappen, van maart tot eind april 2019 in Hoofddorp tentoongesteld zullen gaan worden. "Dat vind ik leuk. Niet omdat ik mijzelf zo graag laat zien, maar omdat ik het leuk vind om reacties van bezoekers te horen."