School

Vervolg van voorpagina.

Klaasse vervolgt: "Als er meer plekken nodig zijn, kun je denken aan uitbreiding bij de al bestaande scholen, met (tijdelijke) lokalen in portocabins of het bouwen van een extra verdieping op een school. Ook kun je denken aan een nieuwe school." Het Atelier verhuist over een paar jaar van Diemen-Zuid naar nieuwbouw in Holland Park. Voor de oude locatie bestaan al allerlei ideeën, zoals woningbouw. "Maar die locatie is natuurlijk uitermate geschikt voor een schoolgebouw, dus die optie kunnen we ook openhouden", vindt Klaasse.

Geboortegolf

Hoe komt het eigenlijk dat de prognoses nu, onverwacht lijkt het wel, zo veel extra leerlingen voorspellen? "In de periode 2014-2025 groeit het inwonertal van Diemen naar verwachting met zo'n 10.000. Het is lastig om in te schatten wat de groei van het aantal kinderen zal zijn. Zo worden bijvoorbeeld ten opzichte van de eerste plannen nu in Holland Park wat grotere appartementen gebouwd. Hierdoor is de kans groter dat starters ook na de komst van kinderen in deze nieuwe Diemense wijk willen blijven wonen. Het lijkt nu nog mee te vallen, maar er komt waarschijnlijk wel een geboortegolf aan." De gemeente krijgt ook signalen dat enkele bewoners van Holland Park kinderopvang in hun eigen wijk wensen. "Die is er nog niet. In de nieuwe basisschool is ook voor kinderopvang ruimte ingepland, die KMN Kind & Co gaat invullen. Overigens is er nu in Diemen-Zuid nog wel ruimte in de kinderopvang."

Goed volgen

De kinderen die de komende jaren geboren worden, zijn rond 2025 oud genoeg om naar school te gaan. "Het is de vraag of de net opgeleverde nieuwbouw van de Kersenboom en de in ontwikkeling zijnde school in Holland Park voldoende zijn om deze toekomstige groei op te vangen. Daarom is het belangrijk om deze ontwikkelingen op de voet te volgen, zodat we, indien nodig, snel kunnen reageren."


Auto's in beslag genomen

DIEMEN De politie heeft donderdag in samenwerking met de Belastingdienst op verschillende plekken in Diemen controles uitgevoerd.

Veertien auto's zijn in beslag genomen. Ook werden er twaalf boetes uitgeschreven en is er in totaal meer dan 70.000 euro geïnd door de Belastingdienst.