Alpaca's Cor en Hans vertrekken uit Diemen

DIEMEN De twee alpaca's Cor en Hans worden vandaag overgebracht van het terrein van de voormalige kinderboerderij aan het begin van Diemen-Noord naar een boerderij in Mijdrecht. De twee dieren kunnen niet langer in Diemen blijven omdat zij bang zijn voor het verkeer dat langskomt.

Cor en Martha Hartsink zijn de eigenaren van het terrein waar de alpaca's staan. De broers Cor en Hans werden in mei door Lisa Buné van Twin Things geschonken aan Cor en Martha Hartsink.

Schrik

Martha Hartsink: "Er rijdt hier veel verkeer langs, waaronder vrachtwagens van de gemeente. Cor en Hans zijn heel bang voor het verkeer. Als een automobilist toetert schrikken zij enorm. Zij gaan dan meteen hun hok in. En er zitten hier veel kraaien in de omgeving. Als die kraaien op de etensbakken van de twee alpaca's gaan zitten laten zij hun eten staan."

Cor en Martha Hartsink vinden het jammer dat de twee alpaca's moeten vertrekken, maar zij zijn ervan overtuigd dat zij de juiste keuze hebben gemaakt. "Cor en Hans gaan naar een boerderij in Mijdrecht, waar al vier alpaca's zijn. Wij weten zeker dat de dieren het daar goed zullen hebben."

Barry

Martha vertelt dat Cor en Hans minder bezoekers trokken dan Barry de lama, die in het verleden lange tijd op het terrein van de voormalige kinderboerderij woonde. Barry de lama overleed in april van dit jaar op 29-jarige leeftijd. Zijn overlijden was een schok voor veel inwoners van Diemen en leidde tot veel aandacht in de media.

"Barry de lama was een heel sociaal dier. Als er mensen aan het hek stonden kwam hij meestal meteen naar die mensen toe. Cor en Hans zijn minder sociaal en hebben niet zo veel contact met de bezoekers", aldus Martha Hartsink.